Sport

Labdarúgás: újabb fontos meccset bukott a Mórahalom

Labdarúgás: újabb fontos meccset bukott a Mórahalom

2016. október 9., vasárnap
Labdarúgás: újabb fontos meccset bukott a Mórahalom
morahalom_honved45_gs

A Paks II. a ráadásokban villant, a homokhátiak adósak maradtak a ziccerekkel.

Alsóházi rangadót vívott vasárnap a labdarúgó NB III-ban a Mórahalom, hiszen a forduló előtt tizennegyedik pozícióban tanyázó homokháti együttes a tizenharmadik Paks II.-nél vendégszerepelt. Magyar Györgyék elszántan léptek pályára, mindenképpen javítani szerettek volna a múlt heti kudarcot követően, amikor is - három, veretlenül megvívott meccs után - fájó vereséget szenvedtek az ugyancsak közvetlen riválisnak számító Dabas-Gyóntól. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, habár a hazaiak kicsivel többet birtokolták a labdát, mint a mórahalmiak. Az ezúttal

Dalibor Crkvenjakovot

nélkülözni kényszerülő vendégek a mezőnyben szépen és okosan passzolgattak, ám a tetszetős kombináció csak arra volt elég, hogy 20-30 méterre megközelítsék a kaput, ott elfogyott a tudomány. A Paks ráadásul rendkívül stabilan védekezett, látszott, nem lesz egyszerű feltörni a tolnai reteszt. Úgy tűnt, gól nélkül vonulnak szünetre a csapatok, ám a 45. perc utáni ráadásban rezdült

Halász Krisztián

hálója. A paksiak a félpályától küldtek előre egy szabadrúgást, középre tették a labdát, mely egy védő lábáról vágódott a gólvonal mögé (

Nagy Ádám Istvánnak

adták hivatalosan a találatot); 0-1. A második felvonásban igyekezett váltani és gyorsítani a vendégcsapat,

Sasa Vojnic-Zelic

cserékkel frissített, ám továbbra is hadilábon álltak a helyzetek kialakításával. A mezőnyjátékra nem lehetett panasz, működtek a kis játékok, a rövid passzok, a kényszerítők, ám a tizenhatos előterében az utolsó átadások rendbe pontatlannak bizonyultak, vagy a hazai védők léptek közbe sikeresen. A Paks egyre többször kontrázott ígéretesen, ahogy kinyílt a mieink védelme, négy-öt mintaszerű támadást futtattak végig, Halásznak nem egy alkalommal kellett nagyot védenie. A 91. percben dőlt el végleg a csata, akkor egy kontra végén Nagy lőtte be önmaga és gárdája második gólját; 2-0! A Mórahalom ugyanúgy rúgott gól és pont nélkül maradt, mint egy hete a Dabas-Gyón ellen, így 8 pontjával visszaesett a tizenhatodik helyre. Október 16-án 14.30-kor ismét alsóházi ellenfele lesz a Csongrád megyei legénységnek, mely a tizenhetedik Békéscsaba II.-t fogadja majd határozott győzelmi célokkal.

Labdarúgó NB III Közép csoport 10. forduló:

Paksi FC II. - Mórahalom VSE 2-0 (1-0).

Paks, 200 néző, vezette: Bana Gergely (Nagy Attila, Reinicz Gábor).

Paks II.:

Székely - Szalai A., Nagy Á., Bagó, Hanol, Kesztyűs B., Bognár (Zachán 30'), Simon M., Kesztyűs M. (Rácz 90'), Vlasics (Kiss T. 80'), Jelena. Vezetőedző: Osztermájer Gábor.

Mórahalom:

Halász - Lászik, Mészáros T. (Busa 60'), Zámbó, Pócs T., Magyar, Hauk, Varga K. (Várda 55'), Bokányi R. (Szalma 46'), Szücs, Fodor Á. Vezetőedző: Sasa Vojnic-Zelic.

Gólszerzők:

Nagy Á. I. (45+1', 91') Sasa Vojnic-Zelic:

"Reális eredmény született, a stabilan védekező és jól kontrázó paksiak két helyzetüket értékesíteni tudták, így megérdemelten nyertek. A mezőnyjátékunkkal nem lehetek elégedetlen, de valahogy az utóbbi mérkőzéseken nem tudunk ziccereket kialakítani. A jövő héten a Békéscsaba ellen mindenképpen javítani és nyerni szeretnénk, mint ahogy a bennmaradás szempontjából is kulcskérdés, hogy a hazai meccseinket be tudjuk húzni. Ezzel együtt nagyon sajnálom, hogy egy újabb fontos idegenbeli találkozóról térünk haza üres kézzel."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.