Sport

Labdarúgás: már túlszárnyalta féléves terveit a Mórahalom csatára

Labdarúgás: már túlszárnyalta féléves terveit a Mórahalom csatára

2016. október 18., kedd
Labdarúgás: már túlszárnyalta féléves terveit a Mórahalom csatára
morahalom-gyongyos046kf

Mesternégyessel járult hozzá a hétvégi, Békéscsaba II ellen aratott 6-0-s sikerhez a Mórahalom VSE támadója, Dalibor Crkvenjakov. A délvidéki magyar válogatottnál is számításba vett játékos nem lassítana a folytatásban sem.

Alaposan kijavította az előző két forduló balul sikerült mérkőzéseit a Mórahalom VSE, amely vasárnap a Békéscsaba II. ellen már 45 perc alatt eldöntötte a mérkőzést, miután az első félidőben összesen ötször talált be ellenfele kapujába: ebből

Dalibor Crkvenjakov

egymaga négyet vállalt, ez pedig rögtön a góllövőlista élére is repítette a homokhátiak támadóját az NB III Közép csoportjában. „Mostanában nem történt velem ilyen, még mikor fiatalabb voltam, akkor volt már példa mesternégyesre, de nagyon örülök, hogy így sikerült a vasárnapi meccs. Az volt a célom, hogy a fél szezon alatt legalább kilenc gólt szerezzek, ezt már sikerült túllépnem, de tekintve, hogy még az őszi idény második fele hátra van, nem szeretnék megállni ennyinél. Volt ünneplés, hiszen minden három pontnak örülünk. Úgy mentünk fel a pályára, hogy ezt a meccset muszáj megnyernünk, de nem gondoltuk volna, hogy ez ennyire könnyű lesz” – értékelte a vasárnapi mérkőzést önmaga és csapata szempontjából Dalibor Crkvenjakov. A Mórahalom remekül kezdte a meccset, hiszen mindössze három percet követően már 2-0-ra vezetett a csabai fakó ellenében, ám ezt követően sem lassított, és a 31. percben már néggyel vezetett – ekkor a 27 éves csatár már mesterhármasnál járt. „A második percben szerzett gól sokat segített, de Busa Bence is nagyon szép gólt szerzett egy perccel később, így hamar vezettünk 2-0-ra, könnyebben játszottunk, ilyenkor már könnyebben jön minden, úgy tudtunk játszani, ahogy kell. Az jellemző ránk, ha időben gólt tudunk szerezni, akkor jól játszunk, da ahogy múlik az idő, egyre nehezebben áll össze a játékunk. Egy gyors gól mindig motivál bennünket. Otthon jól játszunk, és csak a Dunaújvárosnak nem rúgtunk gólt, csak valahogy idegenben nem jön össze. Úgy látszik, ahogy elhagyjuk a Mórahalom táblát, előjönnek a gondjaink” – fogalmazott portálunknak a Mórahalom immáron tízgólos futballistája.

tiszasziget_morahalom26_gs

Magyar György legénysége ezzel a tizenharmadik helyre lépett, ami abból a szempontból is fontos volt, hogy mivel a harmadosztályú bajnokság létszámát a nyártól csökkentik, így a bent maradást csak a tizenkettedik, vagy a fölötti helyezés jelenti majd a homokhátiak számára. A folytatásban két kemény meccs vár az idegenben még nyeretlen Mórahalomra, ám ahhoz, hogy ne távolodjon el az NB III-as tagságot jelentő pozícióktól, szükség lesz a bravúrra a Pécs vagy a Pénzügyőr otthonában. „Biztos, hogy nem lesz könnyű, de most már úgy utazunk, hogy itt az ideje, hogy idegenben is nyerni tudjuk. A csapat hozzáállásával nincs gond, jól dolgozunk az edzéseken, előbb-utóbb biztosan jönni fog a siker idegenben is. Olyan csapat vagyunk, hogy bárkit le tudunk győzni, igaz, bárkitől ki is tudunk kapni. Senkinek sem szabad lebecsülnie bennünket, de úgy gondolom, hogy nem is teszik ezt, amikor eljönnek hozzánk. Szerintem nekünk nagyobb eredmény volt a Budafok elleni 3-3, ahol 3-1-re vezettünk, talán meg is nyerhettük volna azt a meccset. Azt mondom, itt az ideje annak, hogy idegenben is kijöjjön a lépés, ehhez persze szükségünk lesz a szerencsére is, hiszen a fociban erre mindig szükség van” – válaszolta kérdésünkre Dalibor Crkvenjakov. A Mórahalom csatára hozzátette, csapatként nehéz volt felvenniük a ritmust, meglátása szerint ugyan megvannak a játékosaik az NB III-hoz, de eddig taktikailag voltak hátrányban a riválisokhoz képest. „Az kezd kijönni most már, hogy megvannak azok a mozgások, amik eddig hiányoztak, kezdi mindenki tudni, hogy mi a dolga a pályán. Úgy vélem, hogyha két játékost tudnánk szerződtetni a télen, akkor a bent maradás simán meg kell, hogy legyen. Nagyon jó társaság jött össze Mórahalmon, sok helyen játszottam már Magyarországon és Szerbiában is. Nem csak a csapattársaimról van szó, barátokat is találtam, a vezetők előtt is le a kalappal, korrektek velünk szemben, nem kell gondolnunk semmire, csak a játékra, ez pedig fontos egy focistának” – mondta el Dalibor Crkvenjakov azzal kapcsolatban, hogy érzi magát Mórahalmon, ahová 2015 nyarán szerződött. A csatár korábban meghívót kapott a délvidéki magyar labdarúgó-válogatottba is: a hétvégén szerzett mesternégyes pedig egy remek ajánló lehet a következő keretösszeállítás előtt. „Úgy is érzem, hogy számítanak rám, bár legutóbb nem tarthattam a válogatottal. Sokat jelent, amikor behívnak a csapatba, hiszen ez is nagy önbizalmat ad, de a meghívó mindig jókor jön, legyen az ember jó vagy rosszabb formában” – zárta Dalibor Crkvenjakov.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.