Sport

Labdarúgás: érvényesítette a papírformát Komlón a HFC

Labdarúgás: érvényesítette a papírformát Komlón a HFC

2016. október 15., szombat
Labdarúgás: érvényesítette a papírformát Komlón a HFC
hfc_szeol_edzomerkozes02_gs

A Fradi elleni bravúr lendületet adott Kormányos Koloséknak, akik könnyedén intézték el a tabella utolsó helyezettjét.

A sereghajtó és nyeretlen Komlóhoz látogatott szombaton az NB III 11. fordulójában a Hódmezővásárhelyi FC. Végh Arielék a kilencedik helyről várták a hétvégét, és abban bíztak, hogy az FTC II. elleni formájukat át tudják menteni az újabb mérkőzésre, hiszen tisztában voltak vele, ha megint sikerül nyerni, akkor megszilárdíthatják pozíciójukat a középmezőny legelején. Ennek megfelelően kezdték a komlói derbit, hamar a hazaik tudtára adták, hogy a három pontért érkeztek Baranyába. A finoman szólva nehéz talajú pályán a látogatók magukhoz ragadták a kezdeményezést, azonnal támadásba lendültek, és beszorították ellenfelüket. A 6. percben már zörgött is a komlói háló,

Szilágyi Norbert

szerezte meg a vezetést a HFC-nek: egy szögletre nagyszerűen érkezett középen, és 3 méterről pörgetett a léc alá; 0-1. A folytatásban is a vásárhelyiek akarata érvényesült, mezőnyfölényüket nem tudták megtörni a vendéglátók, akik alig-alig jutottak el a tizenhatos környékére. A második félidő elején érett ismét góllá a Major-legénység fölénye. Ekkor az 56. percben

Szabó Dávid

villant, felismerte a kínálkozó lehetőséget, és 16 méterről bombagólt ragasztott a ketrecbe; 0-2. A Komló ettől még jobban elkedvetlenedett, de ha még bízott is volna valamiben, a 78. percben végleg elszálltak a reményei. Ekkor

Tóth Attila

ugrott ki ziccerben,

Németh Áron

hátulról felrúgta, azonnal meg is kapta érte a piros lapot. A HFC a hajrában végképp nyugodtan és magabiztosan focizhatott, néha szemre is tetszetős, gyors akciókat szervezett. A 92. percben egy ilyen villámgyors kontra végén feltették az i-re a pontot a Csongrád megyeiek.

Mezei Olivérrel

nem tudtak lépést tartani a védők, a nagy helyzetet ő ugyan még a felső lécre vágta, ám érkezett

Kormányos Kolos,

aki 18 méterről teli rüszttel a hálóba küldte a lasztit; 0-3! Győzelmével a Hódmezővásárhelyi FC 16 pontos, és immár hetedik az NB III Közép csoport tabelláján. Ami a folytatást illeti, október 22-én (szombaton) 14.30-kor a Szentlőrinc SE együttesét fogadják majd a vásárhelyiek.

Labdarúgó NB III Közép csoport 11. forduló:

Sport 36 Komlói Bányász - Hódmezővásárhelyi FC 0-3 (0-1).

Komló, 200 néző, vezette: Lapath Dávid (Kulcsár Dániel, Rózsás Rita).

Komló:

Gáspár - Németh Á., Halasi, Rein, Drengubák, Ferencz, Habi, Tukerics (Berdó 60'), Németh T., Mészáros T., Szentes (Farkas 83'). Vezetőedző: Teslic Igor.

Hódmezővásárhely:

Bordás - Kormányos, Pataki, Kökény, Mezei, Tóth A., Máté (Szabó M. D. 85'), Szabó D. (Végh 75'), Szilágyi, Bartyik N., Puskás Z. (Marton 81'). Vezetőedző: Major László.

Gólszerzők:

Szilágyi N. (6'), Szabó D. (56'), Kormányos K. (92')

Kiállítva:

Németh Á. (78') Major László:

"Rendkívül nehéz talajon teljesen megérdemelten győztünk le egy igen kellemetlen ellenfelet. Sokat számított, hogy jókor rúgtuk a gólokat. Mindent elmond az összecsapásról, hogy a Komlónak egyetlen helyzete sem akadt. Megyünk tovább, mindig előre, és mindig felfelé tekintünk!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.