Sport

Labdarúgás: a másik oldalra került a Mórahalom Pécsett

Labdarúgás: a másik oldalra került a Mórahalom Pécsett

2016. október 22., szombat
Labdarúgás: a másik oldalra került a Mórahalom Pécsett
morahalom_dunaujvaros24_gs

Szöges ellentéte történt a Mórahalom VSE-vel, mint amit az előző fordulóban produkált a homokháti együttes: a Pécs otthonában esélyük sem nyílt a pontszerzése a mórahalmiaknak.

Magabiztos, Békéscsaba II elleni sikere után egy jóval nehezebbnek ígérkező feladat várt a Mórahalomra Baranyában: a hazaiak néhány meccse ugyan nem az elvártak szerint sikerült, de Pécsett kevés csapat számára terem babér. Ugyanakkor a Pécs gyakorlatilag helyzet nélkül tett szert kétgólos előnyére: igaz, mezőnyben végig a Mórahalom fölé nőtt a baranyai együttes, de

Bodor Márkó

és

Fellai József

találataival már húsz percet követően 2-0-ra vezettek a pécsiek. Innentől persze komoly teljesítmény kellett volna a homokhátiaknak ahhoz, hogy elkerüljék a vereséget - a Pécs azonban nem lassított, és végig koncentráltan, a párharcok meghatározó részét megnyerve öt gólt rúgott, így a Mórahalom hat nap elteltével a túloldalra került: nagy arányú győzelmét követően nagy vereségbe szaladt bele az NB III egyik legjobb együttesének otthonában. A Mórahalom ezzel a 13. helyről várhatja a folytatást, a következő fordulóban pedig az előtte álló FC Dabas ellen folytatja a bajnokságot hazai környezetben.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 12. forduló

Pécsi MFC - Mórahalom VSE 5-0 (3-0)

Pécs, vezette: Éreth Attila (Kis Zoltán, Bati Norbert)

PMFC:

Gábor - Kónya, Fellai, Erőss, Turi, Koller, Hleba (Takács, 59'), Kónya, Károly (Grabarics, 78'), Schmidt (Bata, 67'), Bodor.

Vezetőedző:

Márton Gábor.

Mórahalom:

Halász - Fodor (Pócs T., 67'), Szücs, Lászik, Zámbó, Pócs D., Juhász (Bokányi - a szünetben), Magyar, Zámbó, Szalma, Busa (Várda - a szünetben), Crkvenjakov.

Edzők:

Magyar György és Sasa Vojnic-Zelic.

Gól:

Bodor (10', 75'), Fellai (20'), Károly (40'), Koller (54').

Sárga lap:

Hleba (55') ill. Fodor (54'). Sasa Vojnic-Zelic:

"Helyzet nélkül kaptunk két gólt az elején, de hiába próbálkoztunk játszani, nem tudtuk megvalósítani azt, amit terveztünk, látszott a pályán a két csapat közötti különbség. A Pécs gyorsabb, agresszívabb volt, megnyerte a párharcok nagy részét a pálya minden területén, teljesen megérdemelt az 5-0-s győzelmük, ami akár nagyobb arányú is lehetett volna. Hasonló meccset játszottunk, mint egy hete, csak most mi voltunk a másik oldalon. Nincs miért sajnálnunk ezt a meccset, mert ma nem volt esélyünk a pontszerzésre."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.