Sport

Kosárlabda: veretlen és első a Kosársuli

Kosárlabda: veretlen és első a Kosársuli

2016. október 24., hétfő
Kosárlabda: veretlen és első a Kosársuli
rostas_imre

Továbbra sem talált legyőzőre a Vásárhelyi Kosársuli az NBI B-s kosárlabda bajnokság keleti csoportjában. Utasi Gábor fiai a vártnál könnyebben diadalmaskodtak a jelenlegi helyezésüknél többre hivatott Békés ellen. A kék-sárgák ezzel egyedüli hibátlan csapatként a tabella élén várják a debreceni folytatást.

Ragyogóan kezdtek a hazaiak, rövid idő alatt háromszor voltak eredményesek a hárompontos vonal mögül, mindez jó védekezéssel párosult, így gyorsan elhúztak. (11-4) Jókor kért időt a Békés, aminek hamarosan egyenlítés lett a vége. Ám a Salgótarján ellen zseniálisan játszó Genal ismét sokszor villant meg. Neki, Szabónak valamint a padról beszálló Pavlovicnak köszönhetően végig a kék-sárgáknál maradt az irányítás, Krstic utolsó másodperces kosarával viszont egál volt a kisszünetben az állás. A folytatásban tovább tapadtak a viharsarkiak, de újra kinyílt a triplazsák: Vas hármat, Genal egyet szórt.(41-36) Óriási tempó volt a pályán, a rövid támadások, a sok futás és a szellős védekezés gólgazdag ütközetett eredményezett. A kosárlabda ínyencek ekkor már fogadásokat kötöttek a nézőtéren, hogy vajon melyik gárda bírja majd jobban a versenyfutást? A félidőben annak ellenére sem lehetett senki biztos abban, hogy megkapta a válasz, hogy a Kosársuli a zóna elleni ragyogó kinti dobásaival 55-41-re húzott el. Rögtön a harmadik játékrész elején csodát láthattak a nézők: az amúgy sem rossz formát kifogó Krstic 0,1 másodperc megmaradt támadóidő alatt dobott pontot (ehhez lehet kellett az is, hogy ne időbe induljon el az óra). Igaz az első három percben mindössze ennyi babér termett a békésieknek, akik nem tudták elkapni a fonalat. Jó példa erre, hogy Nagy Balázs hármasa csak arra volt elég, hogy 66-50-re zárkózzanak fel. A vásárhelyiek ragyogó napot fogtak ki, agresszív védekezésülkkel, Rostás, Szabó, Vas és Genal a támadótérfélen eredményességével tűnt ki, míg társaik kreatív, sokszor szellemes megoldásokkal segítették őket, így az utolsó 10 perc előtt 80-62 állt az eredményjelzőn. Tempót váltott a Békés, és rövid idő alatt 13 pontra jött fel. A helyzetet nehezítette, hogy a hódmezővásárhelyieknek gyorsan kigyűltek a csapathibái, így Komáék minden szabálytalanságért dobhattak. Szerencsére a rövid zárlaton gyorsan túlléptek Vas Péterék, a 24 perc alatt 42(!!!) IBM-pontot gyűjtő Genal és Kelemen kosarai kellettek ahhoz, hogy megnyugodjanak, és magabiztosan, 100-81-re megnyerjék a dél-keleti rangadót.

Férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport, 5. forduló

Vásárhelyi Kosársuli SE - Calle-Food Békési SzSK 100-81 (25-22, 30-16, 25-24, 20-19)

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok 615 néző. Vezette: Maár G., Reisz P. és Mintál Cs.

Kosársuli:

SZABÓ 14/6, Kelemen 6/6, ROSTÁS I. 19, VAS 12/12, GENAL 23/9.

Csere:

Béres 4, Nemes 4, PAVLOVIC 9/3, Rostás G. -, Domján -, Tóth-Baranyi -, Varga 9/3.

Edző:

Utasi Gábor és Czuprák László.

Békés:

KRSTIC 22/6, KERTÉSZ 13, Molnár -, KOMA 27/6, Gruda 2.

Csere:

Nagy B. 12/6, Zsíros -, Nagy Cs. 5/3, Csorba -.

Edző:

Balog Vilmos Utasi Gábor:

"A mai meccsen a tervezett taktikánk részben valósult meg, mert nem sikerült Koma Dánielt kevés ponton tartani, viszont a 100 dobott pontunk ezt megint ellensúlyozta. Ismét mindenki hozzátett a győzelemhez, már kezdem azt hinni, hogy jók vagyunk. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.