Sport

Kézilabda: Nyert a címvédő Kielce Szegeden + FOTÓK

Kézilabda: Nyert a címvédő Kielce Szegeden + FOTÓK

2016. október 9., vasárnap
Kézilabda: Nyert a címvédő Kielce Szegeden + FOTÓK
pick-kielce031kf

A címvédő lengyel Kielce 29-27-re győzött vasárnap az utolsó nyolc percben gólképtelen MOL-Pick Szeged otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

A címvédő egy éve szegedi vereséggel kezdte a sorozatot, és a hazaiak most is hasonló eredményben bíztak. Az első két gól a Kielcéé volt, utána fordított a Szeged, majd megint a lengyeleknél volt az előny. A védelmek nem remekeltek, viszonylag sok gól esett, ráadásul a vendégek emberhátrányban is eredményesek voltak. Egyenlített a Szeged, de gyorsan kettős emberhátrányba került, ezt a szakaszt el is veszítette, majd a 23. percben, 11-14-nél jött az időkérés. Ez sem segített azonban, nagyon jól játszott a Kielce, kihasznált minden hibát, és 15-11-re elhúzott. A szünet előtti nagy rohanásban aztán a Tisza-partiaknak sikerült faragniuk a hátrányból. A fordulást követően rövid időre egyenlő lett az állás, ám amikor a meccs harmadik hazai hétméterese is kimaradt, a Kielce ismét lépéselőnybe került (19-22). A szegediek változtattak a védelmükön, amely innentől kezdve remekelt. A magyar csapat 7-2-es sorozatot produkált, s ennek köszönhetően az utolsó tíz percnek kétgólos előnyről vághatott neki. Egyre keményebb lett a csata, az 53. percben szó szerint véres jelenet játszódott le a pályán: a vendégektől Kus megütötte Gorbok orrát, amiért piros lapot kapott, a szegedi játékost pedig le kellett cserélni. Négy perccel a vége előtt úgy lett 27-27 állás, hogy a házigazdák előtte háromszor eladták a labdát. Sőt, a fordítás sem maradt el, és a támadásban eredménytelen Szeged kénytelen volt időt kérni. Ezzel együtt a hajrá sem sikerült, így a májusi kölni döntőben a Veszprémet legyőző Kielce továbbra is százszázalékos, míg a Tisza-partiak első vereségüket szenvedték el. A csoportgyőztesek a negyeddöntőbe, a 2-6. helyezettek a nyolcaddöntőbe jutnak.

Férfi kézilabda BL, 3. forduló:

B csoport:

MOL-Pick Szeged - Kielce (lengyel) 27-29 (15-16)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Duarte Santos, Ricardo Santos (portugálok).

MOL-Pick Szeged:

Sego - Pedro Rodríguez 2, Balogh 5/1, Skube, Bánhidi 3, Gorbok 3, Källman 3. Csere: Blazevic 1, Thiagus Petrus 1, Sostaric, Bodó 2, Obranovic 4, Buntic 3, Gaber. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kielce:

Ivic - Reichmann 1, Lijewski 6, Kus 3, Jukiewicz 2, Jachlewski 2, Zorman 1. Csere: Bielecki 6/1, Aguinagalde 4, Paczkowski 1, Strlek 4, Djukics 1. Vezetőedző: Talant Dujshebaev.

Hétméteres:

4/1, ill. 1/1.

Kiállítás:

6, ill. 4 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.