Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: végig vezetve verte a MOL-Pick Szeged a Veszprémet + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

pick_veszprem27_gs

Megnyerte a szuperrangadót a MOL-Pick Szeged, amely akár hamarabb is lezárhatta volna a meccset, de végül szinte végig előnyben játszva, három góllal győzte le a Telekom Veszprémet.

Ismét szuperrangadót rendeztek a férfi kézilabda NB I-ben, a MOL-Pick Szeged a Telekom Veszprémet fogadta: mindkét együttes derbi előtti kérdéses játékosa vállalni tudta a játékot, így az orrtörése után visszatérő Sergei Gorbok, valamint a Nagy László is ott volt csapatának keretében.

Matej Gaber góljával indult a találkozó, majd rögtön felugorhatott a csarnok, hiszen Gasper Marguc hetesét megfogta José Manuel Sierra. Stas Skube lábbal verte meg védőit, és kettőre növelte a szegedi előnyt, a folytatásban pedig hol egyel, hol kettővel vezetett a Szeged – Mikler Roland első védésére egészen a kilencedik percig kellett várni – ezt követően azonban rögvest a meccset kiválóan kezdő irányító, Aron Palmarsson lövésével először, de nem utoljára tudott egyenlíteni a Veszprém. (4-4) Bodó Richárd kiállítása után először került hátrányba a Pick, de ezt a két percet 1-0-al tudta le Juan Carlos Pastor együttese, amely negyed óra után először vezetett hárommal, miután Skube remek megmozdulása után átejtette Mikler Rolandot. (9-6) A Veszprém azonban rendre hamar gólokkal fejezte be akcióit, így bár folyamatosan előnyben volt a Szeged, de mindig dolgoznia kellett azért, hogy ne tudjon fordítani a Veszprém: 10-9 után hiába kért időt a Pick mestere, nem tudta végigjátszani a figurát a szegedi együttes, mi több, hiába állították ki Andreas Nilssont, a tavaly még a MOL-Pick Szeged mezében játszó Ancsin Gábor emberhátrányból is ki tudott egyenlíteni. (11-11) Állandósult az egygólos különbség, ami a szünetre nem növekedett, miután Palmarsson nagyon élt, és ötödik gólját is megszerezte a pihenő előtt – ugyanő az utolsó másodpercekben még kapura tudott dobni, de ezt Sierra védte, így 14-13-al fordulhattak a csapatok.

Renato Sulic egyenlített az első támadásból, de ezt Denis Buntic gyorsan eltüntette – az ötödik percre pedig a sokadik szegedi kontra után a jól játszó Mario Sostaric találatával ismét háromgólos előnyt épített ki a MOL-Pick Szeged. (19-16) Bánhidi Bence szállított egy hetest, de nem lett meg a négygólos különbség, miután Balogh Zsolt másodjára is elhibázta a büntetőt – e helyett Cristian Ugalde visszahozta egyre a Veszprémet. (19-18) Sostaric azonban kiválóan játszott a folytatásban is, értékesített hetesét követően a kontrát is be tudta fejezni, így ismét három volt közte. – mi több, újabb labdát tudott szerezni a támadásban riválisához képest pontatlanabb Veszprémtől a Pick, ezt pedig Thiagus Petrus büntette góllal, így negyed órával a vége előtt először volt négy a különbség. (22-18) Egy pillanatra sem adta fel a Veszprém, amelybe ekkor beszállt Nagy László is, és góljával szinte megint eltüntette a hátrányát a címvédő, (22-21) ám ekkor megint jött Sostaric, aki a szélről egy remek csavart lövéssel szerzett gólt, így ismét lélegzetvételnyi előnyhöz jutott Juan Carlos Pastor együttese. A csereként beszállt kapus, Marin Sego is megfogott egy hetes, Momir Ilic nem tudott betalálni büntetőből, ezt pedig Sergei Gorbok góllal tetézte, így újra ott volt a háromgólos szegedi előny, amiért keményen megdolgozott a Szeged.

Kettőnél közelebb a hajrában nem tudott lépni a Veszprém, a végén Skube feltette a koronát mai teljesítményére, és Jonas Källman labdaszerzése után eldőlt: három évet követően újból győzelemnek örülhet a MOL-Pick Szeged a Telekom Veszprém ellenében, a Pick játékosai jóval kevesebb hibával játszottak, mint riválisuk, amely a meccs során egyetlen alkalommal sem vezetett, így a Pick egy roppant küzdelmes, ám mindenképp élvezhető mérkőzésen legyőzte a nagy riválist, és továbbra is hibátlan a honi pontvadászatban. Hogy ez a háromgólos siker mire lesz elég, azt majd később elválik: a kiírás szerint ugyanis azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény a döntő, és ha feltételezzük, hogy egyik csapat sem veszít pontot a többi NB I-es mérkőzésén, akkor a Picknek egy kétgólos vereség is belefér majd Veszprémben annak érdekében, hogy hazai pályán játszhassa a bajnoki döntő visszavágóját – ez irányba tehát nagyot léptek Juan Carlos Pastor tanítványai a mai mérkőzésen.

A válogatott szünet miatt a MOL-Pick Szeged legközelebb november 12-én, a Celje vendégeként lép pályára a Bajnokok Ligájában, míg a honi pontvadászatban november 15-én a Ceglédet fogadják Zubai Szabolcsék az újszegedi sportcsarnokban.

Férfi kézilabda NB I, 8. forduló

MOL-Pick Szeged – Telekom Veszprém 26 – 23 (14-13)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Herczeg Péter, Südi Péter.
MOL-Pick Szeged: SIERRA – Källman 3, Bodó 2, Gaber 2, SKUBE 5, Balogh 2, Pedro. Csere: Sego (kapus), Thiagus Petrus 1, Blazevic, Gorbok 3, SOSTARIC 6/1, Buntic 2, Bánhidi, Obranovic, Zubai. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Veszprém: Mikler – Marguc 3, Ilic 2/1, Terzic, Sulic 2, Schuch, UGALDE 4. Csere: PALMARSSON 6, Ancsin 1, Chema Rodriguez 1, Nilsson 1, Nagy L. 2, Gajic 1/1. Vezetőedző: Xavi Sabaté.
Hétméteres: 3/1 ill. 4/2.
Kiállítás: 6 perc ill. 12 perc.

Juan Carlos Pastor: “Gratulálok mindenkinek, a csapatnak, a klubnak és az összes szurkolónak! Jó kézilabdát mutattunk be, nagyon nehéz nyerni egy Veszprém ellen. Fontos volt, hogy majdnem az egész meccsen vezettünk, megérdemeltük a mai két pontot. Rengeteg problémánk volt a meccs elején Palmarsson ellen, megpróbáltunk több variációt is, de végül hatosfalat játszottunk. Ez a győzelem nagyon fontos ennek a csapatnak ebben a hároméves projektben. Csak azért sikerülhetett nyerni, mert rengeteget dolgoztunk, de ugyanúgy folytatni kell a munkát, még csak októberben vagyunk, rengeteg nehéz meccs vár ránk az év végéig, így kell folytatnunk. Fontos ez a győzelem, mert válogatott hét következik, élvezni kell ezt a pillanatot. Egyetértek azzal, hogy van 10 olyan csapat Európában, ahol nehéz nyerni: az elején vagyunk még, rengeteget kell fejlődnünk ahhoz, hogy ilyen meccseket tudjunk nyerni idegenben.”

José Manuel Sierra: “Gratulálok az egész csapatnak, hiszen ez egy csapatmunka volt. Harmadik éve vagyok itt, először tudtunk nyerni a Veszprém ellen. Két pontot szereztünk, de ez nagyon fontos lesz nekünk a jövőben. Szeretnék visszaemlékezni a tavalyi csapattársamra a kapuban, tavaly is jó munkát végeztünk, de akkor nem tudtuk megverni a Veszprémet, egy kicsit a tavalyi társamra is gondoltam.”

Xavi Sabaté: “Először is gratulálok a szegedi csapatnak és Pastor mesternek a győzelemhez! Akik ma látták ezt a meccset, jó, izgalmas meccset láthattak, nagyszerű hangulatban. A második félidőben sok-sok technikai hibát csináltunk, 8-10 labda volt, amit eladtunk, ez túl sok, ha egy olyan csapat ellen akarsz nyerni, mint a Szeged. Védekezésben jól játszottunk, 26 kapott gól Szegeden nem sok, de csak 23-at lőttünk, ez nem a legjobb. Szomorúak vagyunk, mert szerettünk volna nyerni, de előre tekintünk, 26 meccsből áll a bajnokság. Számunkra van még hátra tizenhárom. Jól jön a válogatott szünet, mert sok játékosunk nincs formában. Nehéz hónapunk volt, sok idegenbeli meccset játszottunk, de pozitívnak kell maradnunk. Még egyszer gratulálok a Szegednek, a szurkolóiknak, és megköszönöm Nagy Lászlónak, mert szerintem az óriási, amit ma csinált: egy sérülés után vissza tudott jönni, ez megmutatta, hogy mekkora sportember ő.”

Mikler Roland: “Hetedik éve élem át ezeket a párharcokat, négy évig Szegeden, ez a harmadik Veszprémben. Mióta eligazoltam, ez az első vereségünk itt Szegeden. Győzni jöttünk, tudjuk azt, hogy mekkora téttel bír ez a meccs, Európában mindenhol jegyzik ezt a meccset. Gratulálok a Szegednek, jól játszottak ma! Nem egyszerű bennünket legyőzni, de azt kell mondanom, hogy a támadásban eldobált labdák jelentették a különbséget, ha ezek nincsenek, akkor nem szenvedünk vereséget. Nagyon elfáradtam, a hatvanadik percig kiélezett meccs volt.”

Így örültek a szegedi szurkolók a Veszprém legyőzésének

Online közvetítésünk

VÉGE

60′BALOGH ZSOLT! Talpról egy pattintott meglepetés Miklernek, 26-23! MEGVAN A MECCS! A PICK MÁR NEM IS AKAR TÁMADNI, DE NEM IS KELL! 26-23-RA NYER A MOL-PICK SZEGED, ÉS HOSSZÚ IDŐ UTÁN, VÉGIG VEZETVE, KIVÁLÓ JÁTÉKKAL LEGYŐZI A VESZPRÉMET!

60′ “Indul a busz!” – zengi a csarnok! Időt kér Juan Carlos Pastor 26 másodperccel a vége előtt.

59′Källman beleüt a kínaiba, megvan a labda, és nagyon úgy tűnik, ezzel a meccs is! Talpon a csarnok!

59′ Nilsson és Gaber csapnak össze – maradhat a Veszprémnél a labda. Még egy perc húsz másodperc a meccsből, még bármi lehet a vége, időt is kér Xavi Sabaté.

59′ Gorbok felmegy kintről, de pattintott lövését fogja Mikler. Nagy László ellen egy fault a túloldalon, még másfél perc a meccsből.

58′ Hetes ez is, Sego hiába véd, büntetőt lőhet a Veszprém: most Gajic jön a vonalra: csel nélkül a bal felsőbe, 25-23, még nem dőlt el a meccs!

58′ SKUBE! Megtalálja a rést a veszprémi falban, és kilövi a bal alsót, 25-22.

57′ Källman kanyarodhat fel, de Mikler ezt most megfogja – majd Ugalde befejez egy lerohanást, 24-22.

57′ Balogh esik el – majd mutatja, hogy törlés kell, egy fault után jönnek is törölni. Három és fél perc a meccsből, és hárommal vezet a MOL-Pick Szeged.

56′ Gorbok keresi a helyet a bal szélen, és ugyan el tudja lőni, de nagyon kevés helye volt már, Mikler meg is fogta. Nem baj, szerencsére visszaszerezzük hamar a labdát.

55′ SEGOOOO! Remekül szállt be a meccsbe a kapus, el lehet menni megint néggyel!

55′Gorbok lerázza magáról Chemát, majd bebombázza a bal alsóba – megint három közte, 24-21!

54′ SEGOOO! MEGFOGJA ILIC HETESÉT SEGO! Ej de kellett ez, egy emberként robban fel a csarnok!

54′ HETES! Chema indult meg középen, Thiagus Petrus pedig csak a hatoson belül tudta őt megállítani. Jön a kapuba Sego.

53′Chema azt mutatja, hogy hatalmasat kapott Gabertől: a földre rogy a spanyol, de ezért nem osztanak két percet a sprorik, tegyük hozzá, az új szabályok már a színészkedést is büntetnék…

53′Palmarsson nem tudja meglepni Sierrát, aki megfogja ugyan a labdát, de támadhat a Veszprém egy fault után.

52′ Bodó bombáját fogja Mikler, de Bodó visszaszerzi a kipattanót. SOSTARIC! Képtelen ma hibázni, remekül csavarta el Mikler mellett, 23-21!

52′ Källman kerül a földre Terzic mellett, így hiába szerez gólt a Pick, már érvénytelen – páros kiállítás, mindketten kimennek.

51′ Nem rövid a szegedi támadás sem, már fent a sporik keze: Baloghot még megfogják, időt is kér Juan Carlos Pastor. Gól kell, nem szabad, hogy kiegyenlíthessen megint a Veszprém!

50′ Nagy Lászlót most megállítja a szegedi fal, majd Ugalde kerül földre, így maradhat még a vendégeknél. Már fent a bírók keze: Nagy László talpról bevágja Sierrának, 22-21.

49′Buntic engedi el talpról, de a bal alsóba tartó labdájánál résen volt Mikler.

49′ Ez sem jó Chema Rodrigueztől, elég sok a pontatlanság most mindkét csapat játékában. Kiegészül a Veszprém.

48′ Támadófault Gorboknál, úgy ítélik meg, könyökölt Nagy Lászlóval szemben. Ez nem a mi két percünk…

48′ Most Gorbok nem pontos Skube felé, Ugalde ezt a ziccert már nem rontja el, 22-20, emberhátrányban lő gólt a Veszprém.

47′ Skube labdája nem jó Bánhidinek, de Ugaldénál láb, hiába dobja be a kontrát!

47′ Ilicet küldik ki két percre, miután Buntic-al szemben volt túlzottan kemény: ezt jó lenne kihasználni, és visszaállni a négygólos különbségre!

46′ Egy labdaszerzés után most Thiagus Petrus mehet ziccerig: ez is bent van, néggyel vezet a Pick, 22-18! Először van négy közte, de Ilic ezt gyorsan háromra csökkenti kintről, 22-19.

45′ Hát ez érdekes volt, mert Källman visszaszerezte a labdát a félpályánál, majd Bánhidi és Sostaric vezethette Nagy Lászlóra, végül utóbbi bevágta – 21-18, időt kér a Veszprém!

44′ Elsőre ez nincs meg, a kapu fölött köt ki az átlövés. Megint visszajöhet egyre a Veszprém – nem tudnak leszakadni a vendégek, de ez most nem valósul meg: SIERRA sokadik bravúrja jön!

43′ Egy elrontott veszprémi támadás – megint el lehet lépni hárommal.

42′ HETES! Lassan hét perce nem lőtt gólt a Pick, most Sostaric áll oda a büntetőhöz: bedobja a bal alsóba, 20-18!

42′ Ugalde egyre hozza vissza a Veszprémet a bal szélről, 19-18. Kell egy szegedi gól!

41′ Bodó átlövését Mikler szedi ki a kapufa mellől, marad a 19-17, immáron teljes létszámban a Veszprém.

40′Källman kap egye Ugaldétól, elbeszélget vele a játékvezető, de nincs komolyabb retorzió. Tapintható a feszültség!

40′ Labdaszerzés után Källman mehet ziccerig – pontosabban mehetne, mert Marguc-cal találkozik, de nincs fault, nem volt szándékos Marguc részéről.

39′ Buntic lövését blokkolják, a megpattanó labdába pedig Mikler még bravúrral beleér, ez kimarad. Feljöhet egyre a Veszprém, emberhátrányban.

38′Nagy László lepattintja, ezzel ziccerbe kerül, és Sierrát mattolja ziccerből – négy helyett csak kettő, 19-17.

38′ HETES! Bánhidi terült el, Sulic pedig megkapja a második két percét, és először vezethetünk néggyel: KAPUFA! EZ IS KIMARAD! A felső lécre lövi Balogh, marad a három közte!

37′ Sostaric már félig elindult, de visszafújják a Veszprémnek. Nagy László is a pályán, de pontatlan a befejezés. Skube inkább megállítja a támadást, nem is kell most rohannia a Picknek.

35′ SKUBE! Remekül játszik ma az irányító, ezt test mellől gyönyörűen küldte Mikler mellett a kapuba, 18-16. SŐT, LABDASZERZÉS UTÁN MEHET SOSTARIC! És nem hibázik, 19-16, megint hárommal meglép a Pick!

34′ Gaberre lépnek ki ketten a falban, nem volt helye a beállósnak. Még támadhatunk: Balogh felmegy, és kilövi a hosszú felsőt, 17-15! Ezeket a gyorsan kapott gólokat kellene elkerülni, Ugalde egy villámgyors támadás után megint egyre hozza vissza a Veszprémet, 17-16.

34′ KIÁLLÍTÁS! Bunticot küldik ki, de Sulic is leül, ők akaszkodtak össze – egyenlő létszámban tehát a felek a további két percet tekintve is.

33′ Bodó megy fel tíz méterről, és Mikler lábai között a kapuba lő, 16-15.

33′ Sulic megint megtartja beállóban, most lepattintja Sierra mellett, 15-15.

32′ Bunticé a szünet utáni első szegedi gól, 15-14.

31′ Már majdnem megvan a szerzett labda, de még maradhat a Veszprémnél: Sulic vágja be Sierra mellett a hatosról, 14-14.

31′ A Veszprém kezdte a második félidőt.

SZÜNET

30′ Palmarsson első olyan lövésével zárul a félidő, amiből nem lesz gól – persze nem is volt ideje már az izlandinak, hiszen három másodperccel a szünet előtt kapta meg a labdát, de ezt most megfogta Sierra. Voltak olyan időszakok, amikor a nagyobb szegedi vezetés is benne volt a meccsben, ám a szünetben egy góllal, 14-13-ra vezet a MOL-Pick Szeged a Telekom Veszprém ellen.

30′ Buntic átlövését Mikler szedi ki a bal felsőből, ez nagy védés volt a kapustól. Az utolsó támadás a Veszprémé lehet a félidőben.

29′ SOSTARIC MEGINT! Ez is egy remek gól a szélsőtől, aki most Mikler feje fölött lő a kapuba, 14-12! Kiegészül a Veszprém, Palmarsson kintről megint egy pokolian pontos lövéssel, 14-13.

28′ Ancsin esik el Gorbok mellett a hatoson, de ezért nem adnak hetest, Gorbok mutatja, hogy szerinte semmi nem történt. Telnek a másodpercek a veszprémi kiállításból: Ancsin felmegy kintről, de nem fog kaput!

27′ Källman harcol ki egy hetest – Ugaldét pedig kiküldik két percre! Jöhet Balogh a büntetőhöz, mostanában jól ment neki a hetes: EZ VISZONT KIMARAD! A bal kapufára ejti-lövi, ahonnan kifele vágódik, marad a 13-12.

27′ Elveszik a labdát a veszprémiektől, mert nem végzik el a szabaddobást, de majdnem sikerül eladni a saját térfélen – mindegy, ha gyors kontra nem lett belőle, legalább nem adtuk vissza.

26′Sostaric már egy elveszettnek hitt labdát ment meg a jobbszélen, és Mikler mellett a rövid alsóba lő, 13-12. Jó lenne megőrizni az előnyt!

25′ Marguc futott be beállóba, meg is kapja a labdát, de Sierra ezt kiüti, ez az! Maradhat azonban a Veszprémnél a labda, miután a szegedi kapusról oldalt ment ki – megint iksz, Palmarssonnak ma sül a keze, 12-12.

24′ Újra itt az előny, Buntic lövése volt pontos, Mikler erre nem érhetett le, 12-11.

24′ Palmarsson leteszi Ancsinnak, aki emberhátrányban is eredményes, 11-11. Hamar megszerették a korábbi szegedit a túloldalon, már a nevét skandálják.

23′ Obranovic kap egyet Nilssontól, de még tovább tudja adni a lendületből érkező Gorboknak, aki kilövi a bal felsőt, 11-10. Nilssont kiküldik két percre, először játszhatunk emberelőnyben. Időt kér a Veszprém.

22′ Obranovic keresztpassza nem jó, rohanhat vele Marguc, aki kiegyenlít ziccerből, 10-10.

22′ Buntic passzolna, de ez pontatlan – viszont maradhat nálunk. 10-9-nél időt kér Juan Carlos Pastor.

21′ Nilsson tör be középen, Gaber nem tudja megállítani, Nilsson pedig bepattintja, 10-9. Gaber sárgát kap, a svédet ápolni kell, de folytatni tudja.

20′ Baloghra ketten is kilépnek, nincs helye lőni. Gorbok megy fel a szaggatottról, de nem talál kaput.

19′ Ellépte Chema, megint mehet a kontra, Källman robog, ez is bent van, 10-7. Chema gyorsan javít, 10-8 egy gyors támadás után.

18′ Balogh megpróbálja takarásból Ilic mellett, de ezzel nem tudja meglepni Miklert.

17′ Palmarsson valahogy összeszedi, nem tudják kiütni a kezéből, és bevágja a rövid felsőbe Sierra mellett, 9-7.

16′ SKUBE! Varázslatos gól az irányítótól, aki megtalálja a rést, és átejti Miklert, 8-6. SŐT! Egy labdaszerzés után már megvan a háromgólos különbség, Källman ezt a ziccert már nem rontja el, 9-6!

15′ Källman kap sárgát, majd Ancsin lő mellé a kilencesről – gyors támadás, Källman megint ziccerben, de ezt megfogja Mikler ; majd a túloldalon Marguc már pontosabb hasonló helyzetből, három helyett csak egy közte, 7-6.

15′ Gorbok szedi össze a saját kipattanóját, másodjára pedig már elteszi Mikler mellett – de fontos gólok ezek, 7-5!

14′ Pontosan középre Palmarsson lövése, ezt Sierra fogja, majd Källman ugyan földre kerül az akció végén, de néma a bírók sípja.

13′ Gaber labdát szerez, és mehet a kontra: Källman ziccerben, bepattintja Mikler mellett, 6-5. Egészen jól jöttünk ki ebből az emberhátrányból, 1-0-al lehoztuk ezt a 2 percet.

13′ Gorbok lő talpról, de Mikler ezen rajta volt és kitolta oldalra.

12′ Sulic lőne az alsóba, de Sierra lábai mellett nincs hely, bravó!

12′ Az első eladott labda támadásban, de Skube bravúros közbeugrással megakadályozza a kontra végigvitelét, így visszaér a kapuba Sierra.

11′Marguc marad üresen a szélen, ezt ő ritkán szokta kihagyni, most is bevágta a léc alá, 5-5. Bodó előbb sárgát, majd két percet kap – ez érdekes, hiszen az akció után volt, és nem bántotta se a Marguc helyzetét előkészítő Ancsint, se Margucot.

10′ Bodónak készíti elő lövésre Skube, az átlövő azonban inkább továbbpasszolja, de Pedrót megfogják. Skubét viszont nem! 5-4!

9′ Kár volt emlegetni, itt van Mikler első védése Bodó átlövése után. Palmarsson most talpról, csuklóból – pontosan a bal alsóba, 4-4.

8′ Palmarsson második gólja a szaggatottról, 4-3.

8′ Gaber kapja Skubétól, és két veszprémivel a hátán elindul: nem tudják földre vinni, ő pedig kilövi a bal alsót, Mikler még nem találkozott a labdával, 4-2.

7′Gaber gyűrkőzik középen: csak sárga Terzicnek, pedig nem kímélte a szlovént.

6′Sulic előtt a lövőhelyzet, de föléküldi: viszont ez is hetes, belülvédekezésért, ezért kár. Most Ilic jön: ezt már nem tudja megfogni Sierra, Ilic belőtte a bal sarokba, 3-2.

5′Belemenés Balogh Zsoltnál, megkapja a labdát a Veszprém.

4′ BODÓ! Egy pokolian nagy gól tőle a szaggatottról a léc alá, Mikler erre nem tudott reagálni, 3-1. Sierra újabb védése, ez sokat jelenthet!

3′ Skube bejátszása nem jó, de közbefújnak a sporik: Sulicé a lap. Skube most elindul vele: ez remek volt, kicsi helye volt, de kihasználta, 2-0. Jön a gyors válasz, Palmarssoné az első vendég gól, 2-1.

2′ Marguc áll oda: SIERRA LÁBBAL VÉD! Kimarad a hetes, marad az 1-0!

2′ Sierra megfogja ugyan Ancsin ziccerét, de ezt befújják hetesnek, Bodó pedig sárgát kap.

1′ Gaber összeszedi Bodó passzát, és be is fordul vele, majd kilövi a bal alsót, 1-0!

1′ A Pick kezdte a meccset.

13.23 – Mintegy negyed órával a kezdés előtt már nehéz találni üres helyeket – gyakorlatilag nincs is. Kell ma a szegedi közönség ereje, hiszen egy győzelem a valószínűsíthető bajnoki döntőre is nagyon sokat érhet majd, hiszen az játszhatja a második meccset itthon, aki az alapszakaszt megnyeri ; ehhez pedig a Veszprém egyszeri legyőzésére garantáltan szükség van!

13.18 – Ami az összeállításokat illeti: a Pickben ott lesz az orrtörése után felépült Sergei Gorbok – maszk nélkül melegített, aztán persze elválik, hogy mennyire tudja majd függetleníteni magát a korábbi sérülésétől. A túloldalon is mozgott Nagy László, ugyanakkor esetében is kérdéses, mennyit tud ma hozzátenni, ha úgy hozza a helyzet: hát reméljük, úgy hozza, hogy őt is be kell vetnie Xavi Sabaténak.

13.10 – Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, a hangulat már a mérkőzéshez illő: egy szektornyi veszprémi szurkoló rá is kezdett, ezt persze viszonozták a szegedi ultrák is. A bemelegítés kezdetén érdekes volt, a felezőnél találkozott a két csapat, és mindenki talált beszélgetőpartnert – persze Ancsin Gábort ölelték meg a legtöbben, az immáron a Veszprém színeiben játszó átlövő tavaly még a Pickben szerepelt.

A mérkőzés 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Kommentek

Sport

Amerikai centerrel erősít a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Brian Asbury a Naturtex-SZTE-Szedeák újabb légiósa – jelentette be a klub honlapján. Kommentek

Tovább olvasom

Sport

Végleges a MOL-Pick Szeged felkészülési programja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szegeden két edzőmeccset játszik a csapat.

Tovább olvasom

Sport

Komoly célok és neves igazolások a Szegedi VSE-nél

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Három játékost is szerződtettek a megszűnő SZEOL SC-től.

Tovább olvasom

Aktuál