Kézilabda: a junior vb a célja a MOL-Pick Szeged fiatal kapusának

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

nagy_martin_ifi_eb

Megnyerte az ifjúság B csoportos Európa-bajnokságot a magyar válogatott, amelynek egyetlen szegedi tagja volt a kapus, Nagy Martin személyében. A Pick 17 éves játékosára továbbiakban is számítanak. Vele beszélgettünk a tornáról és eddigi karrierjéről.

Fontos sikert aratott még augusztusban, a Várnában rendezett B csoportos ifjúsági Európa-bajnokságon a magyar válogatott, amely megnyerte a tornát, így kvalifikálta magát a legjobbak közé, azaz két év múlva az U20-as Eb-n szerepelhet a csapat, ráadásul mivel a korosztályos csapatok együtt mozognak, így a náluk fiatalabb nemzeti csapat is az élvonalban szerepelhet. Az Imre Vilmos által delegált együttes több roppant sima meccset játszott, az örmények ellen majd ötvengólos (56-7), míg Koszovó ellen 41-18-as sikert aratott a csapat, amely a döntőig menetelt, ahol a török csapatot múlta felül 36-28 arányban. Az U18-as csapat egyetlen szegedi tagjaként vehetett részt az Eb-n a MOL-Pick Szeged kapusa, Nagy Martin. „Elvárás volt, hogy meg kell nyernünk a tornát, mert ha nem, akkor a következő év utánpótlás válogatottját is a B Európa-bajnokságba taszítjuk ezzel. A nagy különbségű meccsek után láttuk, hogy ebből a kategóriából menekülni kell. Néha rossz, hogy csak egyedül vagyok a klubból, nincs is más ilyen, akinek ne lenne csapattársa. Mostanra persze jóban lettem mindenkivel” – összegzett portálunknak Nagy Martin.

A fiatal szegedi kapus, a korábbi Pick játékos, Nagy Zoltán fia ezen a tornán debütálhatott világeseményen. „Szerettem volna bizonyítani a tornán, de kevés lehetőséghez jutottam. Érzem, lesz ez még jobb is! A felkészülési meccseken viszont elég sokat játszottam, illetve ebben az évben is kaptam meghívót, számítanak rám a folytatásban is. Nagyon örültem, hogy megnyertük, nem búsultam a kevés lehetőség miatt, nekem csak előre vezet az utam, csinálom tovább a dolgomat” – fogalmazott Nagy Martin, aki végigjárta a korosztályos válogatottakat, egy éven át tagja volt a serdülő válogatottnak, majd az ifjúsági nemzeti csapatba is behívót kapott.

UKR_HUN_37

A Pick kapusa másodikos kora óta kézilabdázik, és mivel balkezes, így korábban erőltették a mezőnyjátékos szerepet is, de mindig a kapuban kötött ki. „Utólag már látom, hogy ott is lehetne keresnivalóm a méretemből és a balkezességemből adódóan. Sok mindenben kell még fejlődnöm, a kapuban rengeteg rutint kell még szereznem.” – mondta az igen jó adottságokkal bíró, 204 centi magas, 17 éves játékos.

„Ebben a fél évben az ifibajnokságban védek többnyire, de az NBI/B-s meccseken is keretben vagyok. Ebben az évben az ifiben szeretnénk érmet szerezni.” – mondta el idei bajnoki terveiről Nagy Martin. Édesapjával, az egykori válogatott kapussal otthon közösen megnézik a meccseket, átbeszélik a látottakat, de leginkább az edzéseken tárgyalják meg ezeket, hiszen Nagy Zoltán tart kapusedzéseket fia számára. Nagy Martin a német Kiel kapusainak játékát követi különös figyelemmel, Niklas Landin és Andreas Wolff stílusa áll hozzá a legközelebb, hiszen mindkettő a szegedi hálóőrhöz hasonlóan elég nagytermetű. „A felnőtt csapat játékosai és edzői mindenben segítenek amiben tudnak és nagyon kedvesek” – zárta Nagy Martin.

Előző sztori

Ablak az agyra – a pszichológia sokszínűségéről szól a tizenötödik Forum Humanum

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: visszatérnek a villanyfényes meccsek a Felső Tisza-partra

Legutóbbi hasonló cikkek