Közélet

Két népszavazási kezdeményezés kiírásának mérlegelésébe kezd ma a parlament

Két népszavazási kezdeményezés kiírásának mérlegelésébe kezd ma a parlament

2016. október 12., szerda
Két népszavazási kezdeményezés kiírásának mérlegelésébe kezd ma a parlament

Az Országgyűlés ma kezdheti mérlegelni két olyan ellenzéki népszavazásnak a kiírását, amelyben a kezdeményezők nem tudták megszerezni a referendum kiírásához szükséges számú támogatót.

Az ülésnap reggel 9 órakor kezdődik, a képviselők elsőként az Európai Unió Mali kiképző műveletében (EUTM Mali) történő további magyar katonai szerepvállalásról mondhatják el véleményüket. Ezt követően a közszolgáltatások ellátásáról szóló törvénymódosításról tartanak általános vitát, majd a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavalyi büdzséjének zárszámadása és a szervezet jövő évi költségvetése kerül terítékre. A parlament ezután tárgyalhat két olyan népszavazási kezdeményezésről, amelyben az aláírásgyűjtők ugyan nem érték el a referendum kiírásához szükséges 200 ezer aláírást, de több mint 100 ezer támogatót gyűjtöttek, így a parlament mérlegelheti a népszavazás kiírását. A független

Kész Zoltán

kérdése arra vonatkozik, hogy az állami vállalatok vezetőinek fizetését maximalizálják-e bruttó 2 millió forintban, míg a szocialista

Gőgös Zoltán

az állami termőföldek értékesítésének tilalmáról alkotna törvényt. Az ülésnap végén a magyar haditengerészek és a hősi halált halt magyar haditengerészek emléknapjáról szóló kereszténydemokrata előterjesztést tárgyalják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.