Közélet

Kedden emlékezik 1956-ra a parlament

Kedden emlékezik 1956-ra a parlament

2016. október 23., vasárnap
Kedden emlékezik 1956-ra a parlament

Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben. A képviselők kedden külön, egyórás ünnepi ülésen emlékeznek az 1956-os forradalomra és szabadságharcra.

Az ülés hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, a házelnök napirendi javaslata alapján

Csúcs Lászlóné

lengyel nemzetiségi szószóló is beszédet mond. A képviselők ezt követően két órában interpellálhatják a kormány tagjait, majd szintén a kabinetnek címzett azonnali kérdések hangozhatnak el. Az első ülésnap végén a másnap elfogadni tervezett javaslatok utolsó, bizottsági jelentésekről szóló vitáit bonyolítják le. Az Országgyűlés kedden délelőtt 10 órától 1956-ra emlékező ünnepi ülést tart, amelyen

Kövér László

házelnök mellett beszédet mond

Stanislaw Tillich

, a német parlament felsőházának (Bundesrat) elnöke és

Marek Kuchcinski

, a lengyel Szejm elnöke. A parlament rendes ülése 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal folytatódik, majd összesen tizenhárom javaslatról szavaznak a képviselők. A Ház ekkor dönthet például a kormány Földet a gazdáknak! programjáról szóló törvényről, valamint az egyetemi kórházak létrehozásáról, továbbá két ellenzéki népszavazási kezdeményezés kiírásáról. A határozathozatalokat követően egyebek mellett a kormány belügyi tárgyú törvénymódosítási javaslatáról, valamint az általános közigazgatási rendtartásról szóló indítványáról is tárgyalhatnak. A szerdai napirenden hat javaslat általános vitája szerepel. Ekkor kerül terítékre például a kormánypárti képviselők azon előterjesztése, amely gyermekvédelmi és egészségügyi tárgyú törvények módosításaival növelné a gyermekek biztonságát. Az Országgyűlés ülése a következő hét szerdán kérdésekkel és azonnali kérdésekkel ér véget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.