Közélet

Jövő januártól szigorodhat a gyermekvédelmi rendszer

Jövő januártól szigorodhat a gyermekvédelmi rendszer

2016. október 13., csütörtök
Jövő januártól szigorodhat a gyermekvédelmi rendszer

A Fidesz emberi erőforrások kabinetjének vezetője reméli, hogy bő egy hónap múlva elfogadja a parlament a gyermekvédelmi törvények módosítását, és jövő januártól indulhat az új, szigorúbb rendszer.

Selmeczi Gabriella

az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában beszélt a

Horváth László

képviselőtársával közösen benyújtott javaslatukról, amelynek célja a gyermekvédelmi jelzőrendszer megerősítése. A módosítás egyik része, hogy

Balog Zoltán

, az emberi erőforrások minisztere egy törvényi szintű szakmai protokollt küld el az érintetteknek, amelyből egyértelmű lesz, kinek milyen feladata van, ha veszélybe kerül egy gyermek. Fontos továbbá, hogy a gyermek védelembe helyezésének folyamatát felgyorsítsák, és ha nem működik együtt a szülő vagy a gondnok a háziorvossal vagy a védőnővel, azonnal hatósági segítséget lehet kérni. A fideszes politikus felidézte, hogy egy gyöngyösi családnál a negyedik gyerek éhen halt, miután már három gyermeket védelem alá helyeztek. Ezért a módosítással azt is rögzítik, hogy a testvérek, féltestvérek ügyét egy ügyiratban, egy dossziéban kell kezelni - mondta Selmeczi Gabriella.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.