Közélet

Így emlékeztek meg 1956 hőseiről a Fodor József Kollégium Diákjai

Így emlékeztek meg 1956 hőseiről a Fodor József Kollégium Diákjai

2016. október 26., szerda
Így emlékeztek meg 1956 hőseiről a Fodor József Kollégium Diákjai
megemlekezes2

Tartalmas megemlékezést szervezett október 20-án a szegedi Fodor József Kollégium nevelőtestülete és diákjai az 1956-os forradalom hőseinek tiszteletére.

Az egyórás megemlékezés során néhány fiú a „pesti srácok” bőrébe bújt, mások korabeli jeleneteket adtak elő vagy verseket, szemelvényeket olvastak fel. A kollégium vendége volt egy 56-os veterán, aki személyes Szegeden illetve Budapesten átélt élményeit mesélte el a diákoknak. Az élménybeszámoló után több diák vette körül Bandi bácsit és számos kérdéssel ostromolta az eseményekkel kapcsolatban. A kollégium könyvtárában kiállított tárgyak, korabeli újságok megtekintésével kézzel foghatóvá vált a forradalom a diákok számára. Kézben tarthatták a forradalom során használt fegyvereket, meghallgathatták a forradalom kitörése előtti utolsó rádióüzenetet, szembesülhettek a Molotov – koktél pusztító hatásával. A megemlékezés epizódjai, a kiállított tárgyak, a személyes élménybeszámoló mind- mind hozzájárultak ahhoz, hogy a kollégisták megismerhessék és megérthessék az 56-os forradalmat, átérezhessék „elődeik” küzdelmét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.