Sport

Hátország: már ötödik az NB1-es tabellán a L-IT-SZEAC U-15

Hátország: már ötödik az NB1-es tabellán a L-IT-SZEAC U-15

2016. október 11., kedd
Hátország: már ötödik az NB1-es tabellán a L-IT-SZEAC U-15
kecskemet_szeac_

Ismét felemás mérleggel zárták a hét végi, hetedik fordulót a SZEAC NB1-es utánpótlás labdarúgó csapatai. Az U15-ös korosztály nagy csatában legyőzte a Kecskemét gárdáját, míg a 14 évesek félidei vezetésük után újra pont nélkül hagyták el a pályát.

Az utóbbi hetekben remekelő U15-ös korosztály azonnal támadólag lépett fel a Kecskemét elleni találkozón, Csányi hatalmas helyzetben lőhetett kapura a tizedik percben, ám az ellenfél kapusa bravúrral hárított. A kimaradt lehetőség után szegediek birtokolták többet a labdát, ám a kapuk nem kerültek veszélybe. A második félidőben Hovanyecz beállásával felerősödött a jobb szárny. A játékos első beadásából azonnal gól született, Vincze Zsombor lőtte a hálóba a mértani pontosságú passzt a 47. percben, 0-1. Nem sokáig kellett azonban várni a kecskeméti válaszra. Az 54 percben a bal oldali védelem bizonytalankodott, Bakos pedig azonnal büntetett, 1-1. 10 perccel a vége előtt szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak a kaputól 30-32 méterre. A teljes szegedi csapat háttal állt a labdának, a Kecskemét köszönte szépen és máris 2-1.

kecskemet_szeac_2

A SZEAC ekkor mindent egy lapra feltéve támadásba lendült, melynek meg is lett az eredménye. A 76.percen 20 méterről Török jobbal a kapu jobb felső sarkába lőtt, 2-2 - és ezzel még nem volt vége! A 79 percben Holcsik jobb oldali szögletét a sérülésből felépülő, pár perccel azelőtt csereként beálló Ottlik a védők gyűrűjéből a hálóba fejelte, 2-3.

Labdarúgó NB I, U15

Mercedes-Kecskeméti LA - L-IT-SZEAC 2-3 (0-0)

Kecskemét, Széktói stadion. Vezette: Tóth Kitti (Sipos Áron, Váczi Levente).

L-IT-SZEAC:

Horváth – Molnár (Nagy), Mészáros, Török, Nagy-Pál – Veszelka, Fazekas (Hovanyecz), Lóki (Ottlik), Vincze – Holcsik, Csányi.

Edző:

Paksi Péter. Paksi Péter:

"Fordulatos mérkőzésen remek győzelmet arattunk,amit annak köszönhetünk,hogy az utolsó percig a győzelemért hajtottunk! Ma inkább a csapategység és a küzdőszellem jellemezte a csapatot. Nagy öröm,hogy a súlyos sérüléséből felépült csapatkapitányunk, Ottlik Máté az első labdaérintéséből győztes gólt fejelt!"

kecskemet_szeac_3

Az U14-es gárda is remekül kezdte a Kecskemét elleni találkozót. Remek akciókat vezettek

Bilic Igor

játékosi, melynek eredményeként a 26. percben

Jakó Dávid

megszerezte a vezetést. A második félidőben azonban fokozatosan felül kerekedett a kecskeméti gárda és Bellák, valamint Nagy góljaival megfordították a mérkőzést, így Geráéknak továbbra is várniuk kell első győzelmükre.

Labdarúgó NB I, U14

Mercedes-Kecskeméti LA - L-IT-SZEAC 2-1 (0-1)

Kecskemét, Széktói stadion. Vezette: Maczelka Zoltán (Barta Gábor, Ártim János).

L-IT-SZEAC:

Sági – Suták, Ábrahám, Bánfi, Csehó – Kovács, Sisák, Hochheiser, Jakó – Gera N., Gera Z.

Edző:

Bilic Igor Bilic Igor:

"Az első félidei kiváló játék és vezetés után a második játékrészben magunkra engedtük az ellenfelet és sajnálatosan bele mentünk egy rohangálós, adok-kapok játékba, mely ellenfelünknek sokkal jobban kedvezett. Ennek köszönhetően sikerült fordítaniuk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.