Sport

Hátország: felemás eredménnyel zárt a L-IT-SZEAC Tiszaszigeten

Hátország: felemás eredménnyel zárt a L-IT-SZEAC Tiszaszigeten

2016. október 4., kedd
Hátország: felemás eredménnyel zárt a L-IT-SZEAC Tiszaszigeten
szeac_szolnok29_gs

A hatodik fordulóban a nyíregyházi Bozsik Akadémia ellen, Tiszaszigeten lépett pályára a L-IT-SZEAC U15-ös és U14-es együttese az NB I-es bajnokság. Az idősebbek győzelemnek örülhettek, míg Igor Bilic tanítványai ezúttal pont nélkül maradtak.

A hatodik forduló mérkőzései játszották a hét végén az NB1-es U-14 és U-15-ös labdarúgó utánpótlás bajnokságban. A L-IT-SZEAC csapatai a Nyíregyházát fogadták, új helyszínen, Tiszaszigeten. A 15 éves korosztály, a múlt heti Ferencváros elleni bravúros idegenbeli döntetlen után azonnal támadólag lépett fel, melynek eredményeként hamar megszerezte a vezetést. Egy formás jobb oldali akció után

Holcsik Bálint

talált az ellenfél hálójába. Továbbra is támadásban maradtak a hazaiak, mégis váratlanul kiegyenlített a Nyíregyháza. Innen egy teljesen új mérkőzést láthattak a nézők. A vendégek tördelték a játékot, melynek ellenszerét nem igazán találta a SZEAC. A hatvanadik percben azonban sikerült a hálóba találni

Paksi Péter

tanítványainak.

Török Kevin

végzett el szabadrúgást a tizenhatos vonaláról, jól helyezett lövése még kijött a kapufáról,

Vincze Zsombor

azonban a hálóba piszkálta a labdát. A hátralévő időben már nem változott az eredmény, az újabb három pont azt jelenti, hogy a forduló után a SZEAC a hetedik helyen áll a tabellán. A szegediek a jövő héten Kecskemétre látogatnak.

NB I, U15-ös korosztály, 6. forduló

L-IT-SZEAC – Bozsik Akadémia Nyíregyháza 2-1 (1-1)

Tiszasziget, vezette: Virág András Barnabás (Borbás Bottyán Aurél, Csuka Ferenc)

L-IT-SZEAC:

Horváth K. – Kalmár, Mészáros, Török, Nagy-Pál- Veszelka, Fazekas(Barna 50’), Lóki(Hovanyecz 79’), Vincze-Holcsik, Csányi

Vezetőedző:

Paksi Péter.

Gól:

Holcsik Bálint, Vincze Zsombor ill. Batta Gergő. Paksi Péter:

"Remekül kezdtük a mérkőzést, melynek eredményeként egy szép támadásból megszereztük a vezetést. Ezután kihagytuk a helyzeteinket, és ahogy ilyenkor lenni szokott,egy védelmi hibából az ellenfél kiegyenlített. A második félidő első 20 percét megnyomtuk, és egy kapufáról kipattanót Vincze Zsombor közelről értékesített. Úgy gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk, bizakodva utazunk a következő fordulóban Kecskemétre. A csapat jó formában van, és egységes!"

Az U14-es korosztály találkozója viharos nyíregyházi akciókkal kezdődött, ám azokat sikerült átvészelnie a hazaiaknak. A tizedik perctől aztán fokozatosan átvette a játék irányítását a SZEAC, bár ez helyzetekben nem igazán mutatkozott meg. Formásan szövögette akcióit Bilic Igor csapata, ám a támadó harmadban az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. Már-már elkönyvelhették a pontosztozkodást a felek, amikor a 76. percben egy távoli nyíregyházi szabadrúgást kivédett Sági, a labda azonban Ónadi elé pattant, aki nem hibázott. A Bozsik Akadémia csapata így továbbra is remekel a bajnokságban, előrelépett a negyedik helyre, míg a szegedieknek még mindig várniuk kell az első győzelmükre. Talán a jövő héten Kecskeméten.

NB I, 14-es korosztály, 6. forduló

L-IT-SZEAC - Bozsik Akadémia Nyíregyháza 0-1 (0-0)

Tiszasziget, vezette: Borbás Bottyán Aurél (Virág András Barnabás, Csuka Ferenc).

L-IT-SZEAC:

Sági – Suták, Ábrahám, Bánfi, Csehó – Kovács, Radosevics, Hochheiser, Jakó (Molnár 61’) – Gera N.(Sisák 53’), Gera Z.

Vezetőedző:

Bilic Igor.

Gólszerző:

Ónadi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.