Közélet

Ganxsta Zolee Nostradamusként lép a BFMK színpadára

Ganxsta Zolee Nostradamusként lép a BFMK színpadára

2016. október 14., péntek
Ganxsta Zolee Nostradamusként lép a BFMK színpadára
DSC_6162

Először lép fel Hódmezővásárhelyen Magyarország egyik legeredetibb és legnépszerűbb tánctársulata, az ExperiDance. A hatalmas népszerűségnek örvendő táncszínház a Nostradamus - Világok vándora című szuperprodukciót mutatja be december 19-én a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadán. A darabról Vona Tibor, az ExperiDance alapító-ügyvezetője, mint az előadás ötletgazdája és producere, valamint Gangxsta Zolee színész, zenész, a Nostradamust alakító főszereplő tájékoztatta a sajtó képviselőit pénteken a vásárhelyi kultúrközpontban.

Vona Tibor

elmondta, az ExperiDance 16 éves fennállása alatt több, mint 1,9 millió néző látta a produkcióikat és ebben az évben 223 előadással léptek, lépnek színpadra. „Minden helyszínre, ahová hívnak bennünket, a közönséget lenyűgözni és elkápráztatni érkezünk” – emelte ki a táncegyüttes alapítója. A társulat december 19-én egy önfeledten bolondozós darabbal érkezik Vásárhelyre, hogy vidámsággal fűszerezze a vidám téli estét.

Varga Anikó

, a BFMK vezetője szerint e csodálatos, élményszámba menő összművészeti show műsor igazi ünnepi feltöltődést jelent majd a karácsonyra való készülődés jegyében.

DSC_6153

A Nostradamus – Világok vándora igazi játék az érzékkel: az ExperiDance-repertoár leglátványosabb koreográfiáit csavarja meg úgy, hogy a darab egy nagy időutazássá váljon országokon és korokon át. A Földünk ezer arcát bemutató világkörüli út hangulatfelelőse és idegenvezetője

Gangxsta Zolee

lesz. A szabadszájúságáról és bevállalóságáról ismert zenész, akitől nem áll távol a színház világa sem, hiszen volt már főgonosz egy Popey gyerekdarabban és szakállas indiánként alakította Winnetout, elsőre azt hitte, hogy rossz számot tárcsázott Vona Tibor, amikor felkérte Nostradamus szerepére. „A 35 oldalas szövegkönyvemet átolvasva vissza akartam adni a szerepet, de végül addig gondolkodtam, hogy egy hét maradt a premierig, így kénytelen voltam benyalni a szövegemet” – avatta be a az indulás nehézségeibe Zolee a sajtó képviselőit. Az előadásra október 31-ig elővételben, olcsóbban válthatnak jegyet mindazok, akik kíváncsiak e történelmi korokon és földrészeken átívelő zenés, táncos, Gangxsta Zolee narrációjával és főszereplésével játszódó darabra. A mű koreográfusa

Román Sándor

, rendező

Pozsgay Zsolt

és

Román Sándor

, a zeneszerző

Gömöry Zsolt

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.