Közélet

Első ízben rendezett sajtóreggelit a Szegedi Törvényszék

Első ízben rendezett sajtóreggelit a Szegedi Törvényszék

2016. október 27., csütörtök
Első ízben rendezett sajtóreggelit a Szegedi Törvényszék
dsc_0623

A Szegedi Törvényszék a Fenntartható Fejlődés Program keretében tegnap reggel hagyományteremtő szándékkal rendezte meg sajtóreggelijét, amelynek célja a bíróság és a sajtó kapcsolatának erősítése volt. A rendezvényen 11 regionális érdekeltségű sajtóorgánum mintegy 16 képviselője vett részt - olvasható a Szegedi Törvényszék oldalán.

A megjelenteket

Rózsáné dr. Markó Zsuzsanna

, a Szegedi Törvényszék elnökhelyettese köszöntötte és örömét fejezte ki, hogy a sajtóorgánumok ilyen nagy számban elfogadták a Szegedi Törvényszék meghívását. Kitért a Szegedi Törvényszék és a sajtó hagyományosan jó kapcsolatára, valamint röviden ismertette a bírósági szervezet által az elmúlt időszakban a sajtó irányába tett lépéseket. A sajtóreggeli első felében

Dr. Szabó András

, a Szegedi Törvényszék büntető ügyszakos csoportvezetője a büntető eljárásokhoz kapcsolódva,

dr. Lakatos Péter

, a Szegedi Törvényszék polgári-, gazdasági-, közigazgatási-, munkaügyi kollégiumvezetője pedig a polgári eljárások vonatkozásában ismertette a nyilvánosság szabályait.

Juhászné dr. Prágai Erika

, sajtószóvivő a bíróság részéről a sajtó jelenlétével kapcsolatosan megfogalmazott visszajelzéseket,

dr. Telegdy Gergely

, sajtószóvivő pedig a Szegedi Törvényszék sajtótevékenységét értékelő kommunikációs kérdőívek eredményeit ismertette, majd ezen tárgykörökben kötetlen beszélgetésre került sor. A sajtóreggeli elsődleges célja az volt, hogy hozzájáruljon a Szegedi Törvényszék és a sajtó között fennálló kapcsolat további erősítéséhez, az egymás felé megfogalmazódó igények feltárásához és az esetlegesen felmerülő problémák kiküszöböléséhez. Mindezek tekintetében az esemény rendkívül hasznosnak bizonyult, az elhangzott javaslatok és észrevételek nagymértékben elősegítik mind a sajtó munkatársai, mind a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya jövőbeli tevékenységének hatékonyabbá tételét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.