Bulvár

Előzetesét indítványozta az ügyészség a szír embercsempésznek

Előzetesét indítványozta az ügyészség a szír embercsempésznek

2016. október 24., hétfő
Előzetesét indítványozta az ügyészség a szír embercsempésznek

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak szír férfinek az előzetes letartóztatást, aki arab társaival bűnszövetséget alkotva csempészett migránsokat Magyarország területére - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A gyanú szerint az egyébként magyarországi lakhellyel rendelkező férfi augusztusban megállapodott két társával abban, hogy a szerb-magyar határszakaszon rendszeresen, haszonszerzés reményében, szervezett keretek között csempésznek át a zöldhatáron migránsokat, majd szállítják őket tovább Ausztriába. A gyanú szerint a férfi lakást biztosított a bűntársak elszállásolása céljából illetve az autóját is rendelkezésükre bocsátotta, amellyel kétszer eredménytelenül kíséreltek meg embereket átcsempészni, míg a harmadik augusztus 11-i alkalommal 11 szír személyt szállítottak Budapest irányába. A gyanúsított társai által illegálisan, a zöld határon átjuttatott migránsokat szállító gépkocsit a rendőrök az elindulást követően észlelték és rövid üldözést követően feltartóztatták. Az ügyészség a férfi előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére tett indítványt a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsításának valamint a bűnismétlés veszélye okán, figyelemmel arra is, hogy az újabb cselekményt egy szintén embercsempészés bűntette miatt vele szemben folyamatban levő eljárás hatálya alatt követte el. A több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett, bűnszövetség tagjaként elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felügyelete mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.