Bulvár

Előzetesben a közfeladatot ellátó személy elleni erőszakot elkövető szír férfi

Előzetesben a közfeladatot ellátó személy elleni erőszakot elkövető szír férfi

2016. október 17., hétfő
Előzetesben a közfeladatot ellátó személy elleni erőszakot elkövető szír férfi

A Szegedi Járásbíróság tegnap nem jogerősen elrendelte annak a szír férfinak az előzetes letartóztatását, akit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt csütörtökön vettek őrizetbe. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása november hó 16-ig tart.

A Csongrád Megyei Főügyészség azért indítványozta

A. Y.

gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható az alábbiakkal: A. Y. gyanúsított - akit egyébként Németországban az eddigi adatok szerint menekültként vettek nyilvántartásba - a magyar-szerb határon felállított kerítésen keresztül átjutva kívánta elhagyni Magyarország terültét Szerbia irányába Röszke külterületén október 13-án este, azért hogy Törökországba jusson. A gyanúsított mozgását észlelte az E492 számú határjel térségében 3 társával szolgálatot teljesítő őrvezető nő, aki egy kicsit eltávolodott társaitól. Ekkor a gyanúsított egy közel 1 méteres, kihegyezett akáckaróval, azt a feje fölé emelve, támadásra tartva, nagy lendülettel, gyors léptekkel haladt a mintegy 15 méter távolságra lévő sértett felé. A gyanúsított magatartását észlelték a sértett katonatársai is, akiknek - mintegy 1 méter távolságra a sértettől - sikerült megállítaniuk a szír férfit, és így megakadályozták a támadás befejezését. A bíróság álláspontja szerint a Magyarországon lakóhellyel, megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező, nagy tárgyi súlyú (egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő) bűncselekményt megvalósítani látszó gyanúsított esetében, akinek személyi adatai egyébként is tisztázatlanok, megalapozottan lehet következtetni arra, hogy szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne, így előzetes letartóztatása indokolt. A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.