Bulvár

Két iraki embercsempész ellen indult eljárás

Két iraki embercsempész ellen indult eljárás

2016. október 14., péntek
Két iraki embercsempész ellen indult eljárás

Két iraki állampolgár ellen indult eljárás az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt, a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatásukat - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, a gyanú szerint a két férfi keddre virradó éjszaka külön gépkocsival Ásotthalom térségébe ment azért, hogy ott mások által a zöldhatáron átvezetett migránsokat vegyen fel és szállítson tovább. Az egyik gyanúsított feladata az volt, hogy a megbeszélt helyre vezesse a társát, míg a másik a határsértőkkel a járművében Szeged felé indult. Domaszék külterületén a migránsokat szállító gyanúsítottat a rendőrök ellenőrizni akarták, a férfi azonban továbbhajtott, de menekülés közben Szegeden egy körforgalomban jelzőtáblának hajtott, ekkor elfogták. A másik gyanúsítottat nem sokkal később az 55-ös főúton tartóztatták föl. A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, egyikük esetében a végzés jogerős, míg a másik gyanúsított és védője a végzés ellen fellebbezést jelentett be - tudatta a helyettes szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.