Írjon nekünk

Bulvár

Bud Spencerről is neveznének el utcát az algyőiek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

algyoutcak

Három utca nevére várta az algyőiek javaslatait a település vezetése, a szeptemberi testületi ülésen csak egyről döntöttek, azt Tópartnak fogják hívni. Komoly és humoros ötletek is elhangoztak, Chuck Norris utcában viszont senki nem akar élni.

A SZEGEDma korábban beszámolt arról, hogy az új délnyugati lakóparkban már csak néhány 1000 négyzetméteres telek nem talált gazdára, a fele ekkora méretűek viszont két hét alatt elkeltek. Jelenleg a közműveket fejlesztik, víz- és csatornahálózatot készítenek, de a tervek szerint szeptember végére a gáz- és az áramszolgáltató is befejezi a rendszer kiépítését. Ezzel párhuzamosan a virtuális térben is „zajlott a munka”, augusztus 22-e óta lehet javaslatot tenni a Facebookon a három új utca hivatalos megnevezésére, az ötvennégy beküldő között ajándékcsomagot sorsoltak ki a napokban.

A legtöbben azt szerették volna, ha Piri Józsefről, Algyő tavasszal elhunyt polgármesteréről neveznék el legalább az egyik utcát, de voltakolyanok, akik annak örülnének, ha az alapítványt létrehozó néhai pedagógus, Kovács Antal, vagy a helyi plébánosként működő Mucza Béla emlékét is ilyen formában őrizné meg az utókor. Néhányan elővették humorukat is, az olasz filmsztár, Bud Spencer mellett javasolták az alig 19 éves olimpiai tizedik Kopasz Bálintot, valamint egy szmájli kíséretében Molnár Áron jelenlegi településvezetőt, egy középiskolás pedig szívesen pózolna bringájával egy olyan utcanévtábla előtt, amelyen saját nevét olvashatja. Valószínűleg a Született feleségekből ismerős Lila Akác köznek is csodájára járnának, ez talán a 2. utca számára lenne a legelfogadhatóbb név. Nem egy állatot, s növényt felsoroltak: a levenduláról, a borsmentáról, a citromfűről, a zsályáról, az őzről, a siklóról, a héjáról, a margitvirágról neveznének el utcát.

A képviselő-testület szeptember 23-i ülésén a három közül egy névről született konszenzus a vita során, Tópartnak nevezik el azt az utcát, amely valóban egy tó partján található. Molnár Árontól megtudtuk, a vonatkozó jogszabályok szerint egy személyről a halála után leghamarabb 10 évvel lehet utcát elnevezni, így Piri József nevét egyelőre nem viselheti utca. Gonda János – akárcsak az egyik internetes javaslattevő – azt vetette fel, hogy Algyő testvértelepüléseire utaló neveket válasszanak, amit a nagyközség polgármestere is megfontolandónak nevezett. Gubacsi Enikő alpolgármester szerint a lakosság véleményét kellene előtérbe helyezni, ha már megkérdezték őket a település Facebookos oldalán, míg a Fidesz-frakciót vezető Pongrácz Tamás szerint jobb ötlet, hogy hogy az anyaországtól elszakított településekről nevezzenek el utcákat, mint például virágokról. Az utcaneves játékot lezártát, a hozzászólók közül kisorsolták a nyertest, és a képviselő-testület soros ülésén talán döntenek a két utca nevéről.

Ismert, korábban is merültek fel humoros utca és műtárgy elnevezések az országban. A Megyeri híd például szintén egy internetes szavazást követően híresült el Chuck Norris hídként, Óbuda önkormányzata viszont végül komolyan vette a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kezdeményezését, s teljes egyetértésben a közgyűlés megszavazta, hogy nevezzenek el egy közparkot Bud Spencerről…

Kommentek

Bulvár

Megszületett Balogh Zsolt kislánya

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A MOL-Pick Szeged játékosa a Facebook-oldalán osztotta meg az örömhírt.

Tovább olvasom

Hírzóna

Vontatóba rongyolt az autó, a sofőr meghalt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Vontatóval ütközött az autó ennyi maradt belőle. Kommentek

Tovább olvasom

Bulvár

Ötvenéves frontemberét ünnepli a Tankcsapda!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ünnepi tankdübörgés!

Tovább olvasom

Aktuál