Közélet

Az Iszlám Állam jelentkezett egy németországi gyilkosság elkövetőjeként

Az Iszlám Állam jelentkezett egy németországi gyilkosság elkövetőjeként

2016. október 30., vasárnap
Az Iszlám Állam jelentkezett egy németországi gyilkosság elkövetőjeként

Az Iszlám állam nevű terrorszervezet vasárnapra virradó éjjel jelentkezett egy két héttel ezelőtt a németországi Hamburgban történt gyilkosság elkövetőjeként.

A terrorszervezet szócsövének számító Amak hírügynökség jelentése szerint a dzsihadisták egy harcosa "megkéselt két embert" október 16-án Hamburgban. A "műveletet válaszként hajtotta végre a koalíciós államok polgárai elleni támadásra buzdító felhívásra" - áll a jelentésben. A rendőrség akkori tájékoztatása szerint az Alster folyó partján, egy híd alatt egy ismeretlen hátulról leszúrt egy 16 éves fiút, majd az áldozat társaságában lévő 15 éves lányt belökte a folyóba. A fiú belehalt sebesülésébe, a lány nem sebesült meg. Amennyiben az Amak állítása igaz, a hamburgi eset az IÁ első halálos áldozatot követelő németországi támadása - mutatnak rá német hírportálok, kiemelve, hogy a hírügynökségi jelentés nem bizonyíték, és érdemes fenntartásokkal kezelni, mert az IÁ rendszerint 48 órán belül jelentkezik a megbízásából végrehajtott terrorcselekmények elkövetőjeként, a hamburgi gyilkosság pedig két hete történt, és nem is két embert késeltek meg, hanem egyet. A hamburgi rendőrség nem kommentálta az Amak-jelentést. Korábbi tájékoztatása szerint az ismeretlen elkövető egy 23 és 25 év közötti, délies kinézetű fiatalember lehet. A támadás után elmenekült a helyszínről. Indítéka nem ismert. A kést nem találták meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.