Közélet

VMSZ: a népszavazás nem a megoldás, hanem a megoldási folyamat kezdete

VMSZ: a népszavazás nem a megoldás, hanem a megoldási folyamat kezdete

2016. szeptember 28., szerda
VMSZ: a népszavazás nem a megoldás, hanem a megoldási folyamat kezdete

"Az október 2-i kvótareferendum nem a megoldás, hanem a megoldási folyamat kezdete", annak nyomán a brüsszeli politikusoknak is reagálniuk kell a problémára - közölte a legnagyobb délvidéki magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) szerdán.

A VMSZ a közleményben hozzátette: Brüsszelnek segítenie kell a balkáni útvonal mentén fekvő országokat abban, hogy ne váljanak a migránshullám túszaivá. A közlemény emlékeztett arra, hogy a VMSZ minden lehetséges politikai eszközzel a migránsválság elszenvedőiért, vagyis a vajdaságiakért küzd. A VMSZ felhívta a figyelmet arra, hogy a migránsáradat a közelmúltig anyagi károkat okozott és erkölcsi megalázást jelentett, ám a migránsok az utóbbi hetekben egyre agresszívabbakká váltak, aminek egyik legutóbbi példája, hogy Szabadkán hétfőn két migráns megtámadott egy kislányt, a szexuális bántalmazást azonban egy járókelő megakadályozta. A párt a közleményben a közbiztonság fokozását kérte az érintett önkormányzatoktól és a belügyi szervektől. A VMSZ szerint a hatékony rendfenntartás mellett szükség van az Európai Unió pénzügyi, technikai, és minden más lehetséges támogatására azért, hogy fel lehessen tartóztatni a migránsok tömegeit. A VMSZ az utóbbi hetekben a kvótanépszavazáson való részvétel mellett kampányolt, a vajdasági tájékoztató körút során a nemmel való szavazásra buzdított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.