Kultúra

Vasárnap kezdődik a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál

Vasárnap kezdődik a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál

2016. szeptember 24., szombat
Vasárnap kezdődik a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál

Előadásokkal, filmekkel, zenei programokkal, könyvbemutatókkal, kiállításokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel várják öt napon át a közönséget a vasárnap kezdődő XXIII. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon Szabadkán.

Szeptember 25. és 30. között tizenhat előadás verseng a rendezvény fődíjáért, a Grand Prix-ért. Díjat osztanak a legjobb előadásnak, a legjobb rendezésnek, a legjobb forgatókönyvnek, a legjobb zenének, a legjobb báboknak, a legjobb színészi vagy animátori játéknak, illetve különdíjat adnak az eredetiségért és fantáziáért. A produkciók Romániából, Kolumbiából, Kanadából, Oroszországból, Szlovéniából, Bosznia-Hercegovinából, Montenegróból, Lengyelországból, Indonéziából és Szerbiából érkeznek a vajdasági városba. Magyar előadás az idei szemlén nem szerepel. A zsűrit

Adriana Teodorescu

román színházi szakember,

Dragoslav Todorovic

szerb színész-rendező, valamint

Daria Ivanova

ukrán rendező alkotja. A Kis herceg-életműdíjat az idén

Zoran Hristic

szerb zeneszerző, valamint

Mimmo Cuticchio

olasz színész, rendező, mesélő veheti át. Az előadásokra és rendezvényekre a belépés díjtalan. A Nyugat-Balkán egyik legjelentősebb nemzetközi gyermekszínházi fesztiváljának tartott rendezvényen az utóbbi több mint húsz évben mintegy 50 országból több mint ötszáz együttes szórakoztatta a gyerekeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.