Egyetem

Uniós elismerést kapott a szegedi Nyelvi Kavalkád

Uniós elismerést kapott a szegedi Nyelvi Kavalkád

2016. szeptember 23., péntek
Uniós elismerést kapott a szegedi Nyelvi Kavalkád
Európai_Nyelvi_Díj_2016

A nyelvvizsgaszerzés elősegítése mellett a nyelvtanulás megszerettetése is célja a Szegedi Tudományegyetem Nyelvi Kavalkád című programjának, amelyet évente több száz diák részvételével rendeznek meg a városban. A kezdeményezés Európai Nyelvi Díjat kapott a Tempus Közalapítványtól.

A díjat szeptember 23-án Budapesten vette át

Lévai Judit

intézetvezető és

Pócsik Edit

nyelvtanár a Tempus Közalapítvány kuratóriumának elnökétől,

Nemeslaki Andrástól

. Az Európai Nyelvi Díjat 1998-ban alapította az Európai Bizottság azzal a céllal, hogy elismerésben részesítse azokat a kreatív és példaértékű nyelvtanítási módszereket, amelyek nyelvtanulásra ösztönöznek. Ilyen az idei magyar díjazott is: a Szegedi Tudományegyetem Idegennyelvi Kommunikációs Intézetének Nyelvi Kavalkád című programja. A sokoldalú rendezvény keretében nyolc nyelven, a városban tanuló külföldi diákok aktív bevonásával mutatják be a szervezők, hogy a tantermi környezetből kimozdulva is hatékonyan lehet nyelveket tanulni. Hiszen az idegen nyelvek megértése ma már a mindennapi életben is fontos, emellett segíti a továbbtanulást és az elhelyezkedést. A program nagyszerűen ötvözi magában a nyelvtanulás népszerűsítését, a nyelvi ismeretek játékos bővítését, az interkulturalitás fogalmának és gyakorlatának meghonosítását, illetve ezekkel párhuzamosan a nyelvtanárok szakmai és kötetlen eszmecseréjének lehetőségét. A Nyelvi Kavalkád segítségével a szervezők hatékonyan ösztönzik a diákokat a nyelvtanulásra és hozzájárulnak a nyelvtanárok szakmai megújulásához és motivációjához is. A rendezvényt idén is megszervezik. Szeptember 29-én többek között angol dalszövegfordításokkal, olasz gesztusnyelvvel és a latin nyelv 21. században is aktuális kérdéseivel próbálják meg közelebb hozni a fiatalokhoz a nyelvtanulást. Az egész napos program keretében szintfelmérőkkel, próbanyelvvizsgákkal, workshopokkal, játékos feladatokkal és interaktív programokkal várják az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.