Bulvár

Több mint száz határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Több mint száz határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

2016. szeptember 12., hétfő
Több mint száz határsértőt tartóztattak föl a hétvégén
migransok_0913_06_gs

144 határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 51, szombaton 11, vasárnap 39 embert tartóztattak föl, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a szerb-magyar határnál a rendőrök és katonák. Az ország belsejében és más külső határszakaszokon 43 határsértőt fogtak el a hétvégén. A július 5-én hatályba lépett új szabályok szerint azokat a határsértőket, akiket a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül föltartóztatnak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. Azok ellen, akik esetében bizonyítható, hogy átlépték vagy megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatók, továbbra is büntetőeljárás, a román és az ukrán határszakaszon elfogottak esetében idegenrendészeti eljárás indul. A múlt héten a szerb-magyar határ térségében 280 embert tartóztattak föl és kísértek vissza, a megelőző héten - augusztus 29-étől szeptember 4-éig - ez a szám 271 volt. Azon a héten más külső határszakaszon és beljebb az országban 73 határsértőt fogtak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.