Kultúra

A szegedi színház a Rákellenes színházi staféta házigazdája

A szegedi színház a Rákellenes színházi staféta házigazdája

2016. szeptember 28., szerda
A szegedi színház a Rákellenes színházi staféta házigazdája
lila_szalag_rakbetegseg

A Szegedi Nemzeti Színház is elkötelezett a rákellenes egészségfejlesztés mellett, hisz a teátrum prevenciós és rekreációs erejében. A Tisza-parti színház a Rákellenes színházi staféta idei házigazdája.

A Szegedi Nemzeti Színház történetében nem az első, hogy jó ügy mellé áll a teátrum, elég csak a koraszülött mentőkre vagy a korábban érkezett csöppségek és családtagjaik támogatásáért létrejött alapítványra gondolni, melyeket már évek óta támogatnak kedvezményes előadással, élményprogramokkal. Október első vasárnapján újabb programhoz csatlakoznak, ezúttal a daganatos betegségek elleni küzdelem fontosságára hívják fel a figyelmet. A staféta most a színházaknál van, a Nézőpontváltó Egyesület figyelemfelhívó rendezvényéhez megközelítőleg 60 teátrum csatlakozott, jelezve ezzel elkötelezettségüket a rákellenes egészségfejlesztés mellett.

Sári Edina

elnök, a szegedi színház legutóbbi sajtótájékoztatóján elmondta, bíznak a színházi közösség erejében, akik a szemléletváltás érdekében felemelik szavukat. A rákellenes színházi staféta programhoz csatlakozott teátrumok színművészei, alkotói, vezetői a mentális rekreáció hírnökei, mely szerep különösön fontos annak tükrében, hogy ma Magyarországon minden 14. percben meghal valaki rákbetegségben. A Volpone című komédia október 2-i előadása nyilvános, ám rendhagyó módon fejeződik be. A művészek az előadás végén feltűzik a Nézőpontváltó Rákellenes Színházi Staféta szimbólumát, a levendula színű szalagot, majd nyilatkozatban fogalmazzák meg elkötelezettségüket rákellenes egészségfejlesztés mellett. Végezetül átadják a stafétát annak a teátrumnak, mely a jövő évadban házigazdája lesz a rendezvénynek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.