Egyetem

Szent-Györgyi Albertre emlékeztek + FOTÓK

Szent-Györgyi Albertre emlékeztek + FOTÓK

2016. szeptember 16., péntek
Szent-Györgyi Albertre emlékeztek + FOTÓK
szent-gyorgyi_koszoruzas003kf

A professzor szegedi kutatásaiért kapta Nobel-díját. Tisztelői koszorúzták meg szobrát születése évfordulóján.

123 éve született

Szent-Györgyi Albert

a C- és a P-vitamin izolálója, akinek munkásságát orvosi és élettani Nobel-díjjal ismerték el 1937-ben. 1931 és 1945 között a Ferenc József Tudományegyetem, majd a Horthy Miklós Tudományegyetem orvosi vegyészeti intézetének professzora. 1947-ben disszidált az Egyesült Államokba, miután barátját és mentorát letartóztatták, de később hazalátogatott Magyarországra, Szegeden 1973-ban járt. A híres kutató születésnapjára idén is megemlékeztek. Az összegyűltekkel

Szabó Gábor

rektor osztotta meg gondolatait, habár a hangosítás hiánya miatt alig néhányan hallották gondolatait - az esemény és az unversitas rangjához, illetve a Nobel-díjas tudós örökségéhez méltóbb szervezést is el tudtunk volna képzelni... A beszédet követően megkoszorúzták a Rektori Hivatal bejáratánál a tudós szobrát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.