Közélet

Sikeresnek bizonyult a szegedi légiparádé

Sikeresnek bizonyult a szegedi légiparádé

2016. szeptember 20., kedd
Sikeresnek bizonyult a szegedi légiparádé
repulonap_szeged_szombat08_gs

A péntektől vasárnapig tartó Szegedi Repülőnapok és Légiparádén több mint 16 ezer látogató fordult meg a 100+1 éves Szegedi Repülőtéren.

Először 2016. szeptemberében rendeztek három napos Légiparádét a szegedi repülőtéren - olvasható a Szegedi Közlekedési Társaság közleményében. A hétvégén a repülős rendezvény igazolta a szervezőket, van létjogosultsága a városban egy ilyen típusú eseménynek is. A szervezők közel egy évtizedes álomból ébresztették fel a repülőnapokat. A légiparádé szinte minden meghirdetett programja megvalósult. A szombat délután megerősödött szél a vitorlázó- és sétarepülések esetén okozott időpontváltozást, de a sárkányrepülősöknek és siklóernyősöknek sem kedvezett. A rendezvényen a szervezők 2500 gyerek karszalagot tettek fel a 10 év alatti ingyenesen belépő kicsiknek. A látogatók közel fele érkezett közösségi közlekedéssel és kerékpárral. A közösségi oldalak alapján a vendégeket az olasz kötelék, Besenyei Péter és a hőlégballonok érdekelték a legjobban. A repülőgépek 90 órát töltöttek a levegőben a bemutatók alatt, és 75 óra sétarepülés zajlott Szeged felett. A Szegedi Közlekedési Társaság — az érdeklődésre való tekintettel — elkötelezett abban, hogy hagyományt teremtsen, és jövő ősszel újra megrendezze a Szegedi Repülőnapok és Légiparádét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.