Bulvár

Kutya jó nap: profik és családi kedvencek versenyeztek Algyőn + FOTÓK

Kutya jó nap: profik és családi kedvencek versenyeztek Algyőn + FOTÓK

2016. szeptember 17., szombat
Kutya jó nap: profik és családi kedvencek versenyeztek Algyőn + FOTÓK
algyo_kupa023kf

Profi kutyák és családi kedvencek versenyeztek szombaton az algyői Szabadidő Parkban, ám mindkét kategóriában induló ebeknek teljesíteniük kellett a nyomkövetési, őrző-védő és engedelmességi ágazatokat. Ez volt az első alkalom, hogy amatőr és profi versenyzők párhuzamosan mérték össze tudásukat.

Kicsi és nagy kutyák egyaránt kíváncsiak voltak az I. Algyő Kupa versenyre, ahol úgynevezett K99 és IPO ágazatokban mérhették össze tudásukat a négylábúak. A profi és amatőr versenyzők megmérettetésére a hobbikutyások és az állatbarátok is kíváncsiak voltak, a Szabadidő Park megtelt csaholó ebekkel és érdeklődő emberekkel. A szombati versenyt

Molnár Áron

, Algyő polgármestere nyitotta meg, aki elmondta, nagyon örül, hogy a településen aktív kutyás élet zajlik. Megjegyezte, rendszerint a helyi lovas pálya gyakorló pályáját biztosítják az Algyői Kutyás Egyesület számára, a csoport így készülhet a versenyekre, bonyolíthatja le a versenyszámokat. Reményét fejezte ki azt illetően, hogy az I. Algyő Kupa messze repíti a Tisza-parti település jó hírét, jövőre pedig akár országos verseny színhelye is lehet a község.

Sipos Tibor

főszervező a versennyel kapcsolatban elmondta, K99 kategóriába azokkal a kutyusokkal nevezhettek a gazdik, akiket elsősorban családbarátként tartanak otthon. Az IPO már ennél komolyabb követelményeket állít az ebek elé, bár itt is ügyességi, engedelmességi, őrző-védő és nyomkövető kategóriákban versenyeznek a négylábúak, ők már a profi sportolókat képviselik. A szervező hozzátette, az egy éve megalakult Algyői Kutyás Egyesületben engedelmes, obedience, agility és terápiás kutyás oktatás zajlik. Hozzájuk csatlakozni bármilyen korú és fajtájú ebbel lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.