Kultúra

Ötvenes évek és Nobel-díjasok a Somogyi-könyvtárban

Ötvenes évek és Nobel-díjasok a Somogyi-könyvtárban

2016. szeptember 2., péntek
Ötvenes évek és Nobel-díjasok a Somogyi-könyvtárban
somogyi_konyvtar01kf

A Rákosi-korszakot hozza el a Nyugiba a Somogyi-könyvtár kiállítása, valamint hazánk Nobel-díjasaira emlkeznek.

Ötvenes évek a Nyugi Kertben – a Somogyi korfestő kiállítása

Szeptember 5-től november 30-ig – Nyugi Kert (Szeged, Vitéz u. 28.)

„Egy nemzet szíve lüktet...” címmel az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeinek 60. évfordulójára emlékező kiállítást rendez a Somogyi-könyvtár a szegedi Nyugi Kertben (Vitéz u. 28.). Az Ady téri TIK szomszédságában működő étterem, kávézó és sörkert az 1956-os emlékév alkalmából, november végéig tartó rendezvénysorozattal mutatja be az ötvenes évek világát, a forradalom szegedi eseményeit. A Somogyi-könyvtár szeptember 5-én nyíló, korfestő kiállítása fényképek, plakátok, újságcikkek, karikatúrák révén idézi a Rákosi-korszak hétköznapjainak hangulatát, fölvillantva a korabeli divat, zene, sport képeit is.

Nobel-díjas tudósok arcképcsarnoka – kamarakiállítás

Szeptember 5-től október 26-ig – 3. emelet, olvasóterem

Hazánk Nobel-díjas tudósairól megemlékező kamarakiállítás nyílik szeptember 5-én, hétfőn a Somogyi-könyvtár harmadik emeleti olvasótermében. A könyvtár régi gyűjteményéből válogatott anyag a kimagasló teljesítményükért Nobel-díjjal kitüntetett magyar, ill. magyar származású személyiségek műveit, valamint a róluk szóló irodalmat mutatja be az érdeklődőknek. A Nobel-díjas tudósok arcképcsarnoka című kamarakiállítás október 26-ig tekinthető meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.