Közélet

Modern városok: Békéscsaba benyújtotta négy fejlesztési tervét a kormánynak

Modern városok: Békéscsaba benyújtotta négy fejlesztési tervét a kormánynak

2016. szeptember 1., csütörtök
Modern városok: Békéscsaba benyújtotta négy fejlesztési tervét a kormánynak

Az augusztus végi határidőre Békéscsaba benyújtott négy, a Modern városok programban szereplő fejlesztési tervet az érintett minisztériumoknak - mondta a békési megyeszékhely polgármestere csütörtökön, sajtótájékoztatón.

Szarvas Péter

(független) ismertette: az egyik projekt a négy Békés megyei - a gyulai, a gerlai, a pósteleki és a szabadkígyósi - Wenckheim-kastélyt összekötő, mintegy 20 kilométeres turisztikai kerékpárút kialakítását tartalmazza. Igazi családi attrakciókkal, kalandparkkal és csónakázótóval bővítenék a CsabaParkot a létesítmény fejlesztésének harmadik ütemében - mondta a második projektről. A harmadik csomagot a városi sportinfrastruktúra fejlesztésére dolgozták ki, amely magában foglalja a sportcsarnok belső felújítását, 20-30 kétágyas szobájú sportmotel kialakítását, valamint egy új, 3600 négyzetméter alapterületű, 2800 néző befogadására alkalmas új sportcsarnok felépítését. Az így létrejövő sportkomplexum a sportturizmust erősítheti Békéscsabán - mondta a polgármester. Emellett a város részt vett az M44-es gyorsforgalmi út előkészítésében is. Mint Szarvas Péter mondta, információi szerint adtak be kivitelezői pályázatot a Kondoros-Tiszakürt közötti szakasz kivitelezésére, így szerinte "az M44-es megépítése soha nem látott közelségben van". Az MTI kérdésére válaszolva elmondta: úgy tudja, ősszel születhet újabb kormánydöntés a projektekről. A további fejlesztési terveket, így például az új hűtő-, fagyasztó- és feldolgozóüzem megépítését, a repülőtér fejlesztését vagy a röplabda-akadémia kialakításának terveit szeptember végére kell kidolgozniuk a munkacsoportoknak. Szarvas Péter elmondta, hogy a Modern városok program összeállításánál a cél a munkahelyteremtés, a város elérhetőségének és az életminőségnek a javítása volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.