Bulvár

Makón is toborzott határvadászokat a rendőrség + VIDEÓ

Makón is toborzott határvadászokat a rendőrség + VIDEÓ

2016. szeptember 11., vasárnap
Makón is toborzott határvadászokat a rendőrség + VIDEÓ
p1030933

Határvadászokat toboroztak a rendőrök Csongrád megyében. A hétvégén a makói Hagymafesztiválra települt ki a megyei toborzó csoport.

Érdeklődők szinte minden korosztályból akadtak. Sokan a képzésről kérdezték a rendőröket, másokat a juttatások és a határon végezhető munka érdekelte. A megyei Humánigazgatási Szolgálat és a Készenléti Rendőrség munkatársai minden kérdésre válaszoltak. A helyszínen lehetőség volt az információszerzés mellett, a jelentkezési lapok áttekintésére és kitöltésére is. Ezzel a lehetőséggel többen is éltek. Emellett az érdeklődők megismerhettek és kipróbálhattak néhány a rendőrség által használt eszközt is. A jelentkezők mellett a helyi média is jelen volt, hogy olvasóikat, hallgatóikat, nézőiket tájékoztathassák a lehetőségről. A következő hónapokban a tervek szerint több Csongrád megyei fesztiválon és rendezvényen találkozhatnak az emberek a toborzó csoportokkal. Emellett a megyei rendőr-főkapitányságon és a városi kapitányságokon is lehetőség van a jelentkezésre. Az Országos Rendőr-főkapitányság által meghirdetett pályázatra szeptember 1-től van lehetőség jelentkezni. A pályázatra cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő, érettségi bizonyítvánnyal rendelkező magyar állampolgárok jelentkezhetnek. A felvételt nyert pályázók 6 hónapos, moduláris képzésben vesznek részt, amelyet követően – sikeres vizsga esetén – őr-járőrtárs rész-szakképesítést (OKJ 51 861 03) szereznek. A résztvevők a képzés első két hónapjában munkaviszonyban állnak, majd a második hónap végén – sikeres modulzáró vizsga letétele esetén – a Készenléti Rendőrség hivatásos állományába 12 hónap próbaidő kikötésével kerülnek kinevezésre. Bővebb információk a rendőrség

www.police.hu

weboldalán találhatók.​ http://www.youtube.com/watch?v=h6glOnR37C8

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.