Kultúra

Ma van a Nyitott templomok napja

Ma van a Nyitott templomok napja

2016. szeptember 17., szombat
Ma van a Nyitott templomok napja

Az Ars Sacra Fesztivál keretében ma tartják a Nyitott templomok napját, amikor a történelmi egyházak templomai megnyitják kapuikat, és bemutatják építészeti, művészeti kincseiket, valamint színes programokon ismertetik meg a betérőket a zsidó-keresztény kultúrával és az egyházi közösségekkel.

A program keretében több mint száz templomban tartanak ingyenes templombejárást, tárlatvezetést, koncerteket, kiállításokat és előadásokat.

Tóth János Csaba

, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtóreferensének tájékoztatása szerint a budapesti Szent István-bazilikában este a Szent Efrém Férfikar közreműködésével tartanak szentségimádást. Az esztergomi bazilika altemplomában és a látogatók előtt elzárt terekben is lesz ingyenes tárlatvezetés, a gyermerkeknek pedig Csiga-biga-bazilika címmel szerveztek múzeumpedagógiai foglalkozást, amelyen játszva ismerhetik meg a főszékesegyházat. A fővárosban összesen harminc templom várja különböző programokkal a látogatókat, de számos vidéki és két határon túli templom is megnyitja kapuit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.