Közélet

Lengyelország 25 határőrt és 25 rendőrt küld Magyarországra

Lengyelország 25 határőrt és 25 rendőrt küld Magyarországra

2016. szeptember 16., péntek
Lengyelország 25 határőrt és 25 rendőrt küld Magyarországra

Lengyelország több tucat határőrt és rendőrt küld Magyarországra, a magyar-szerb határhoz - közölte pénteken a lengyel közszolgálati televízió hírcsatornája, a TVP Info. Az egyik lengyel biztonsági hírportál rendőrségi forrásokra hivatkozva írta: a kontingens 25 határőrből és 25 rendőrből áll.

A szombaton kezdődő magyarországi lengyel határvédelmi missziót lengyel belügyminiszter jelentette be hétfőn,

Mariusz Blaszczak

akkor a határőrség "25 tisztviselőjéről, valamint lengyel rendőrökről" beszélt. Blaszczak júliusban, a visegrádi országok (V4) - Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia - belügyminisztereinek varsói tanácskozásán helyezte kilátásba a lengyelek újabb magyarországi misszióját. Lengyelország tavaly novemberben is 55 határőrt küldött Magyarországra, akik csaknem egy hónapig a magyar rendőrséggel együtt részt vettek a magyar-szerb határ védelmében. Feladatuk a zöldhatár őrzése, gyalogos, illetve gépkocsizó járőr- és figyelőszolgálat ellátása, valamint a mélységben végzett ellenőrzések támogatása volt. A TVP Info közölte: az újabb misszióban az útiokmányok valódiságának vizsgálatára, valamint a személyazonosításra szakosodó lengyel szakértők is részt vesznek. A kontingensnek négy női tagja van, köztük az egyik elmondta a tévének, hogy magyar nyelvtudással rendelkezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.