Közélet

Lázár: a Brexit Európa problémáiból következik

Lázár: a Brexit Európa problémáiból következik

2016. szeptember 22., csütörtök
Lázár: a Brexit Európa problémáiból következik

A Brexit az Európai Unió (EU) problémáiból következik, nem Nagy-Britannia politikája váltotta ki, hanem az unió működéséből, általános helyzetéből következik a britek döntése - mondta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter egy csütörtöki konferencián.

Lázár János

a HBLF (Hungarian Business Leaders Forum) által megrendezett XVIII. Pénzügyi csúcstalálkozón rámutatott: az európai vezetőknek tudomásul kell venni a britek döntését, ami sokkal nagyobb fájdalmat fog okozni Európának mint Nagy-Britanniának. A magyar kormány szerint az újjászületéssel járó fájdalom kisebb lesz Nagy-Britanniában, mint az EU-ban, az ország még az átmeneti időszakban is képes lesz világhatalmi pozícióját megtartani - mondta. Felhívta a figyelmet arra, hogy Nagy-Britanniában nem tört ki gazdasági pánik, nem omlott össze sem gazdaságilag, sem politikailag.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.