Sport

Labdarúgás: középpályást igazolt a SZEOL SC

Labdarúgás: középpályást igazolt a SZEOL SC

2016. szeptember 16., péntek
Labdarúgás: középpályást igazolt a SZEOL SC
eto_nemeth_laszlo_

Új játékost szerződtetett az NB II-es SZEOL SC: a másodosztályban újonc klub a 24 éves középpályással, Németh Lászlóval erősítette meg keretét.

Mint arról

a klub Facebook-oldala

beszámolt, a 24 éves középpályás az előző idényt az NB III-as Győrben töltötte, ahol 24 alkalommal lépett pályára, ez alatt 4 gólt szerzett. Pályafutása Csornáról indult, majd játszott a Sopron és az Ajka csapataiban is, összesen pedig 102 alkalommal lépett pályára az NB II-ben.

Németh Lászlóval

közös megegyezéssel szerződést bontott az előző idényben az NB III Nyugati csoportjában negyedik helyen végzett Győr, majd ezt követően érkezett a szegediek megkeresése. „Váratlanul érkezett a SZEOL SC ajánlata, megnéztem a csapatot egy héttel ez előtt, majd hét közben személyesen tekintettem meg a Sopron elleni bajnokit. Szimpatikus volt az a közeg, ami fogadott, nagy reményekkel érkeztem, remélem, hogy jó játékkal tudok hozzájárulni a csapat sikereihez” – fogalmazott Németh László, aki a csapat tagjai közül

Vágó Leventét

ismeri korábbról, akivel ellenfélként már többször találkozott az NB II-ben, valamint az ifjúsági válogatottnál is találkoztak. „Erős az NB II-es mezőny, bárki meg tud verni bárkit. A Sopron elleni meccs alatt nagy különbséget nem láttam a két csapat között, mindkét gárda szervezetten játszott, kiegyenlített a mezőny. Fiatal társaság a SZEOL, szerintem az egységben lehet az az erő, aminek köszönhetően bent maradhatunk, vagy akár a középmezőnyben végezhetünk" – latolgatta az esélyeket a szegediek új igazolása. Németh László a középpályán és a csatársorban is bevethető, elmondása szerint pedig egy gyors, agresszív játékos, valamint reményei szerint a pontrúgásoknál, illetve a távoli lövéseknél is segíthet a csapatnak. „Amikor itt voltam, láttam, hogy sok erőt fektetett a vezetőedző a pontrúgásokra. Ha egy-két ilyen szituáció után gólt tud szerezni egy csapat, azzal akár mérkőzéseket is lehet nyerni, ugyanakkor a pontrúgások védekezésénél nagyon koncentrálni kell, hogy nehogy abból kapjunk gólt” - nyilatkozta portálunknak a 24 éves futballista. A SZEOL SC új játékosa vasárnap a dél-alföldi rangadón debütálhat az együttesben, ahol a Békéscsabát fogadják Puskás Csabáék a SZVSE-stadionban. „Hallottam erről a rangadóról. A vezetőedzőn és természetesen rajtam múlik, hogy be tudok-e mutatkozni. Nem volt most csapatom, így valamilyen szinten van lemaradásom, de ezt rövid időn belül be lehet hozni. A Békéscsaba nem úgy kezdte a bajnokságot, ahogy szerette volna, de sorban nyerik a meccseket, vissza akarnak kerülni az élvonalba, de olvastam, hogy átlagosan 1000 néző kilátogat a hazai meccsekre, így főleg itthon bárkit meg lehet csípni” – fogalmazott Németh László, aki hozzátette, legutóbb a Sopronnál edzett, de végül nem tudott megállapodni a csapattal, miképp több ajánlata is volt az NB II-ből is, de végül a szegedi lehetőséget választotta. Céljaival kapcsolatban Németh László kifejtette, minél előbb rendbe szeretne jönni fizikálisan, majd ezt követően egy stabil helyet szeretne kiharcolni a SZEOL-ban, valamint gólokkal és gólpasszokkal segítené Tóth Ákos csapatának eredményességét, amely meglátása szerint megérdemli, hogy méltó helyen legyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.