Közélet

Kvótareferendum - Tuzson: el kell hárítani a terrorveszélyt

Kvótareferendum - Tuzson: el kell hárítani a terrorveszélyt

2016. szeptember 11., vasárnap
Kvótareferendum - Tuzson: el kell hárítani a terrorveszélyt

A bevándorlás okozta terrorveszély elhárítása érdekében mindent meg kell tenni, az egyik legfontosabb eszköz az október 2-i kvótanépszavazás - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Tuzson Bence

felidézte, hogy az Egyesült Államokat 15 évvel ezelőtt, 2001. szeptember 11-én ért támadással új korszak kezdődött a terrorizmus történetében. Az utóbbi időszakban azonban Európába is "beköltözött" a terror - folytatta -, az elmúlt egy évben több mint 300 ember vesztette életét terrorcselekmények miatt a kontinensen. Bár a bevándorlók többsége áldozat - áldozata saját kormányának, az Európai Unió hibás bevándorláspolitikájának és az embercsempészeknek -, "mégis a bevándorlással együtt a terror (...) ideköltözött hozzánk, az európai emberek közé" - fogalmazott. Tuzson Bence szavai szerint Európában "a terrorveszély állandósult", "egyik pillanatról a másikra kivégzőhellyé változhat a metró, a repülőtér, a vonat, a templom, az áruház, a fesztivál vagy akár egy tengerparti sétány". A kontinens sok térségében megszűnt a mindennapok biztonsága, félelem uralkodik, és ha nem teszünk valamit, ez a folyamat nem fog megállni - hívta fel a figyelmet, hozzátéve: Magyarország sem tartozik a teljesen veszélytelen területek közé. A terror okát kell megszüntetni - mondta -, mert addig nincs tökéletes biztonság. Ezért szükséges a bevándorlás megállítása, aminek az egyik legfontosabb eszköze a népszavazás, így "kérünk mindenkit, hogy október 2-án mondjon nemet a kötelező betelepítésre" - fejtette ki az államtitkár, aki a kormány már meghozott intézkedései közül megemlítette többek között a fizikai és a jogi határzárat, valamint a határ élőerős biztosítását. Tuzson Bence a sajtótájékoztatón a kormány nevében részvétét fejezte ki és segítséget ígért a Duna-Rajna-Majna-csatornán történt hajóbalesetben meghalt magyarok hozzátartozóinak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.