Közélet

Kvótareferendum: az MJVSZ részvételre és nemmel szavazásra biztat

Kvótareferendum: az MJVSZ részvételre és nemmel szavazásra biztat

2016. szeptember 27., kedd
Kvótareferendum: az MJVSZ részvételre és nemmel szavazásra biztat

A Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) arra biztatja az embereket, hogy október 2-án éljenek alkotmányos jogukkal, menjenek el szavazni és voksoljanak nemmel.

Szita Károly

(Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere, az MJVSZ elnöke arról beszélt, hogy "a veszély nem múlt el", Brüsszel nem tett le a kényszerbetelepítésről, sőt fel is akarja gyorsítani azt. A polgármestereknek ezért kötelességük minél több embernek elmondani, hogy miért fontos elmenni a népszavazásra és nemmel voksolni - emelte ki. Úgy fogalmazott, vasárnap 3200 helyi népszavazás lesz, ugyanis ennyi település mondja el, hogy milyen jövőt képzel magának. Hozzátette, tapasztalatai szerint Kaposváron a politikától távol tartva, helyi ügyként kezelik a népszavazást, mindenkinek önmaga, gyermeke, unokája jut eszébe a voksolásra gondolva.

Cser-Palkovics András

(Fidesz), Székesfehérvár polgármestere, az MJVSZ társelnöke szintén azt hangoztatta, hogy az emberek nem pártpolitikai kérdésnek, hanem olyan nemzeti ügynek tekintik a kvótareferendumot, ami mellett érdemes "hitet tenni", mert a helyi közösségek mindennapjait és jövőjét érinti. Az MJVSZ olyan településeket képvisel, ahol békésen élnek az emberek, a gyerekeket nyugodtan engedik el iskolába, és ahol az állampolgárok azt szeretnék, hogy a nyugodt légkör maradjon is meg - fűzte hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.