Sport

Kézilabda: triplázna a Löwen ellen a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: triplázna a Löwen ellen a MOL-Pick Szeged

2016. szeptember 23., péntek
Kézilabda: triplázna a Löwen ellen a MOL-Pick Szeged
pick_lowen19_gs

Elkezdődik a nemzetközi sorozat is a MOL-Pick Szeged számára: Juan Carlos Pastor újjáalakuló csapata vasárnap a német bajnok ellen mutatkozik be a Bajnokok Ligája idei kiírásában. A közelmúlt újszegedi sportcsarnokban lejátszott mérkőzései a szegediek sikerével zárult, és most is fontos lenne egy jó rajt a további nehéz feladatok előtt.

A német Bundesliga győztesével szemben nyitja a 2016/17-es Bajnokok Ligája sorozatot a MOL-Pick Szeged: Jonas Källmanék a két kiemelt csoport közül a B jelűbe kaptak besorolást, aminek értelmében a Löwen mellett a HC Zagreb, a címvédő Kielce, a Vardar Szkopje, a Brest, a Celje és a Kristianstad lesz a szegediek ellenfele. A csoportkör végeztével az első helyezett egyből a negyeddöntőben kezd, míg a másodiktól a hatodik helyen végzett együttesek szintén folytathatják, de rájuk egy nyolcaddöntős párharc vár.

Juan Carlos Pastor

együttese alaposan átalakult a nyár folyamán, hiszen 14-en hagyták el a gárdát, amely 12 játékost szerződtetett, így a spanyol mesternek gyakorlatilag egy új csapatot kell felépítenie. Ilyen fokú változások nem következtek be a Bundesliga győztesénél, a Löwen ugyan elvesztette egyik nagy ikonját, a szélső

Uwe Gensheimert

, aki a PSG-hez igazolt, de

Gudjon Valur Sigurdsson

, vagy a kapuba érkező

Andreas Palicka

nagy fogás lehet a mannheimiek számára. A Pick eddig négy meccset követően hibátlan a bajnokságban, a Löwen pedig öt kör után négy győzelemmel és egy Flensburgtól elszenvedett vereséggel áll a tabellán – az oroszlánok csütörtökön nagyon nehezen, 25-24-re nyertek a Lipcse vendégeként a főpróbán. „A nagy változás miatt a tavalyi, és a tavaly előtti meccsekből nem igazán lehet kiindulni, amelyek esetében négyből háromnál mi jöttünk ki győztesként. Mivel átalakult a csapat, nem lehet azokhoz a meccsekhez viszonyítani, bízom benne, hogy hasonlóan sikeresek tudunk lenni ellenük ezúttal is. Az biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, egy remek csapatról van szó, akiknek gyakorlatilag a teljes csapatuk együtt maradt, ellenben velünk, ahol egy teljesen új csapat kezdte meg ezt az idényt. Természetes, hogy idő kell ahhoz, hogy olyan szinte tudjuk fejleszteni a játékunkat, akár a tavalyi szezonban. Nagyon fontos az, hogy a hazai pályán a BL-ben mindig meg tudjuk szerezni a két pontot, ha a céljainkat el akarjuk érni” – fogalmazott portálunknak a BL-rajt előtt

Balogh Zsolt

, a MOL-Pick Szeged játékosa.

Online

Vasárnap 17 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a MOL-Pick Szeged - Rhein-Neckar Löwen férfi kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzésről. Hajrá, Szeged!

A vasárnapi mérkőzéssel egy igen nehéz sorozatot kezd meg a MOL-Pick Szeged, hiszen az elkövetkező négy hétvégén Zágrábban, majd a címvédő Kielce ellen, október közepén a Vardar vendégeként, majd egy héttel később a Brest ellenében lép pályára a BL-ben a gárda, mi több, ezt a sorozatot egy október 29-én esedékes, Veszprém elleni hazai rangadó követi. „A csoport legjobb csapataival kezdjük az idényt, abszolút nem lesz üresjárat, ahogy szerintem a későbbiekben sem, mert egy kisebb nevű csapat ellen is nagyon nehéz meccsek várhatnak ránk. Most sok minden eldől, igazi erőfelmérő lesz a csapatunk számára. A bajnokságban jól teljesítünk, de azt tudjuk, hogy egy másik színvonalat képvisel, ez lesz a mérvadó, hogy miként tudunk játszani egy európai topcsapat ellen. Vannak rutinos BL-játékosaink, és vannak olyanok, akik most lépnek először pályára a sorozatban. Az a legfontosabb, hogy a lelkesedés ne forduljon a visszájára, ne izgulják túl a mérkőzést, mert ez egy ilyen meccsen előfordulhat. Ha ez nem történik meg, akkor jók lehetünk” – tekintett a rájuk váró feladatokra Balogh Zsolt. A Löwen egyik, hanem a legfontosabb veszélyes embere az irányító,

Andy Schmid

: rá megkülönböztetett figyelmet kell szentelnie a szegedieknek, és amennyiben sikerülne elvenni a kedvét a játéktól, vagy hatástalanítani, az nagyban megnövelné a Pick győzelmi esélyeit. „Abszolút kulcsembere a csapatnak, ellene készülünk a legtöbbet, támadásban minden figura tőle indul, és sokat ő maga fejez be. Alaposan felkészülünk minden lehetőségre, de hozzáteszem, nagyon nehéz lesz, mert egy nagyon színes játékos, mindent tud a kézilabdáról. Vannak igen jó nevű társai a belső pozíciókban, egy igen komoly csapat vár ránk vasárnap, de mindent meg fogunk tenni, hogy rossz élménnyel hagyják el a szegedi csarnokot. Remélem, hogy bennük maradtak az előző fiaskók, amikor hazai pályán meg tudtuk őket verni, és megmarad ez a tendencia” - tért ki a Löwen kulcsemberének vasárnapi meccsen várható szerepére Balogh Zsolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.