Bulvár

Idén már öt családi házat kellett azonnal kiüríteni darazsak miatt

Idén már öt családi házat kellett azonnal kiüríteni darazsak miatt

2016. szeptember 13., kedd
Idén már öt családi házat kellett azonnal kiüríteni darazsak miatt

Túlszaporodtak a darazsak, idén már öt családi házat kellett azonnal kiüríteni a fészkük miatt - közölte Boros Tibor méhrajbefogó az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

A szakértő azt mondta, mivel már nincsenek igazán kemény telek, a darazsak nem fagynak el, így "több ezres létszámmal kezdik a szezont". Korábban csak a királynők élték túl a telet - tette hozzá. Tájékoztatása szerint a darazsak a házak mennyezetébe költözhetnek be. Ennek olyan jelei vannak, mint egy csőtörésnek: a hő- és a párakibocsátás miatt ázni kezd a plafon. Habár első ránézésre csupán annyit lehet látni, hogy néhány darázs repked egy körömnyi lyuk körül,

Boros Tibor

óva intett attól, hogy házilag irtani kezdjék a rovarokat. Az apró rés mögött ugyanis hatalmas, akár labdányi méretű fészek lapulhat, benne több ezer darázzsal. A rovarok az irtási kísérletre feldühödhetnek és életveszélyesek lehetnek, ezért érdemes szakembert hívni - tanácsolta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.