/

Hornung Ágnes: az állami nyugdíjrendszer hosszú távon stabil

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az állami nyugdíjrendszer hosszú távon is stabil, az elmúlt évek változásai a társadalombiztosításban garantálják a jövő nyugdíjasainak teljes és kiszámítható állami nyugdíját – nyilatkozta Hornung Ágnes az MTI-nek azután, hogy az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének csütörtöki rendezvényéről napvilágot látott tudósítások egy része félreérthetésre adhatott okot.

A Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára elmondta: az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárak a bevezetésük óta kiemelt szerepet töltenek be az öngondoskodás területén. A kormány számára továbbra is fontos, hogy az állami mellett a kiegészítő pillér továbbra is fennmaradjon. Az önkéntes pénztárak, nyugdíjbiztosítások vagy a foglalkoztatói nyugdíjintézmények szerepe az, hogy kiegészítsék az állami nyugdíjat, nem pedig az, hogy átvegyék a szerepét – szögezte le az államtitkár.

Hozzátette: a kormány nyugdíjpolitikája az Alaptörvényben rögzített elvek alapján épül fel: az időskori megélhetés biztosítását a társadalmi szolidaritáson alapuló egységes állami nyugdíjrendszer fenntartásával, a nyugdíjak vásárlóerejének megőrzésével és önkéntesen létrehozott társadalmi intézmények működésének lehetővé tételével segíti elő.

Előző sztori

Nyolcvanéves a Mórahalom Városi Sportegyesület

Következő sztori

Kosárlabda: a hazai meccsekre helyezné a hangsúlyt a Szedeák az új idényben