Bulvár

Folytatódik a határvadász-toborzás Csongrád megyében

Folytatódik a határvadász-toborzás Csongrád megyében

2016. szeptember 25., vasárnap
Folytatódik a határvadász-toborzás Csongrád megyében
hatarvadasz_toborzas

Szegeden, Ásotthalmon és Forráskúton is dolgoztak szombaton a toborzócsoportok Csongrád megyében - közölte a police.hu.

Szegeden szeptember 24-én a Csonka János Szakközépiskolában tájékoztatták a fiatalokat a rendőrök arról, hogy az érettségit követően milyen lehetőségeik vannak, abban az esetben, ha határvadásznak jelentkeznek. Ásotthalmon a Kissori Napok rendezvényen is jelen voltak a toborzók, szombat délután pedig Forráskúton, a Szüreti fesztiválon tájékoztatták a jelentkezőket. A következő napokban a tervek szerint Csongrádon, Makón, Szentesen, Kisteleken és Hódmezővásárhelyen találkozhatnak az emberek a toborzó csoportokkal. Emellett a megyei rendőr-főkapitányságon és a városi kapitányságokon is lehetőség van a jelentkezésre. A határvadász-képzés pályázati felhívását és a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat letöltheti

ITT

. Az Országos Rendőr-főkapitányság által meghirdetett pályázatra szeptember 1-jétől van lehetőség jelentkezni. A pályázatra cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő, érettségi bizonyítvánnyal rendelkező magyar állampolgárok jelentkezhetnek. A felvételt nyert pályázók 6 hónapos, moduláris képzésben vesznek részt, amelyet követően – sikeres vizsga esetén – őr-járőrtárs rész-szakképesítést (OKJ 51 861 03) szereznek. A résztvevők a képzés első két hónapjában munkaviszonyban állnak, majd a második hónap végén – sikeres modulzáró vizsga letétele esetén – a Készenléti Rendőrség hivatásos állományába 12 hónap próbaidő kikötésével kerülnek kinevezésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.