Közélet

Elefántház kialakításába kezdenek a vadasparkban

Elefántház kialakításába kezdenek a vadasparkban

2016. szeptember 7., szerda
Elefántház kialakításába kezdenek a vadasparkban
penzbizottsagi_ules05_gs

Uniós forrásból alakítana ki elefántházat a szegedi vadaspark, az előkészítő munkálatokra csaknem 18 milliós tagi kölcsönt kapnak – erről is döntött a pénzügyi bizottság szerdai ülésén.

A Szegedi Vadaspark még tavaly kezdte el előkészíteni egy elefántház kialakítását, és idén februárban megjelent TOP-os források lehívásával szeretné megvalósítani a beruházást. Ennek keretében 5 elefánt elhelyezésére alkalmas, több mint 1400 négyzetméter alapterületű bemutatóház épülne. Az épületben helyet kapna még egy törpevidra bemutató részleg és szarvcsőrű madarak is költöznének oda, és egy 7000 négyzetméteres kifutót is kialakítanának a tervek szerint. A 100%-os támogatási intenzitású projekt 480 millió forintba kerülne. A közgyűlés még februárban hagyta jóvá, hogy tagi kölcsönt biztosít a vadasparkban 17,8 millió forintot a megvalósítandó projekt költségeinek megelőlegezésére azzal a kitétellel, hogy a pénzügyi bizottságnak kell jóváhagynia a tagi kölcsönszerződést. A dokumentum tartalmazza, hogy az összeget az állami támogatás utalása után öt munkanappal vissza kell utalnia a vadasparknak, de legkésőbb jövő év június végéig. A pénzügyi bizottság tagjai egyhangúlag támogatták az előterjesztést. A bizottság 10 átalakított, korszerűsített, bővített üres lakás piaci pályázati úton történő bérbeadásáról is döntött, ezek közül a legkisebb 54, míg a legnagyobb 178 négyzetméter alapterületű. Ezen kívül 40 üres lakás szociális alapon, pályázati úton történő bérbeadásáról is szavaztak a bizottság tagjai, melyek közül 30 rekonstrukciója jelenleg is zajlik az IKV Zrt. előterjesztése szerint. A bizottság külsős tagja, a PM-es

Kovács Tamás

arra volt kíváncsi, hogy mikorra fejeződnek be a felújítások, amire

Szentgyörgyi Pál

alpolgármester elmondta, hogy mire lesz, aki beköltözzön, kész lesznek. Nyílt ülésben egyhangúlag támogatták azt is, hogy a Móra Ferenc Múzeum öt gépjárművet eladjon azok kihasználatlansága és gazdaságtalan üzemeltetése miatt. Az előterjesztésből kiderül, hogy egy VW Transporter, egy Nissan Navarra, két Land Rover és egy Toyota Hilux típusú járművet értékesítenek, és mivel a transporterért és a Nissanért két milliónál többet ajánlottak, ezért került a bizottság elé az előterjesztés, amit szintén egyhangúan támogatott a grémium.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.