Kultúra

Címzetes főiskolai tanári címet adományoztak az Emlékpont vezetőjének

Címzetes főiskolai tanári címet adományoztak az Emlékpont vezetőjének

2016. szeptember 28., szerda
Címzetes főiskolai tanári címet adományoztak az Emlékpont vezetőjének
kodolanyi_miklos_peter

A Kodolányi János Főiskola ünnepi orosházi szenátusülésén címzetes főiskolai tanári oklevelet adott át Szabó Péter rektor Miklós Péternek, az Emlékpont intézményvezetőjének. Miklós Péter – aki évek óta a főiskola Nemzetközi Tanulmányok és Történelem Tanszékének megbízott oktatója – a hivatalos indoklás szerint „tudományszervezői és oktatói munkássága elismeréseként” kapta meg a legmagasabb rangú főiskolai oktatói címet.

„Nagy megtiszteltetés a Székesfehérváron, Budapesten és Orosházán is képzési központtal rendelkező Kodolányi János Főiskola címzetes főiskolai tanárának lenni, hiszen az intézmény nemzetközi tanulmányok és történelem tanszéke – amelyen oktatói tevékenységem zajlik – nem pusztán a hazai, de a nemzetközi tudományos életnek is elismert és meghatározó műhelye” – mondta

Miklós Péter

. Az Emlékpont vezetője hozzátette: főiskolai tanári címe annak a történészi szakmai munkának is az elismerése, amely az elmúlt időszakban – sokak közös tevékenységének eredményeként – az Emlékpontban zajlott. A felsőoktatási intézmény ünnepélyes orosházi szenátusi ülésén részt vett

Dávid Zoltán

orosházi polgármester és

Simonka György

, a térség országgyűlési képviselője is. Az eseményen címzetes egyetemi tanári címben részesült

Gulyás László

szegedi professzor és címzetes főiskolai tanári oklevelet vehetett át

Szilágyi Péter

, a miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára (mindketten az Emlékpont konferenciáinak rendszeres vendégei).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.