Közélet

Amerikai nagykövet: folyamatos a kapcsolattartás a magyar kormánnyal

Amerikai nagykövet: folyamatos a kapcsolattartás a magyar kormánnyal

2016. szeptember 10., szombat
Amerikai nagykövet: folyamatos a kapcsolattartás a magyar kormánnyal

Folyamatos a kapcsolattartás magas szinten a magyar kormánnyal, nagyon erős Magyarország és az Egyesült Államok katonai, rendvédelmi és kereskedelmi együttműködése - mondta Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet az ATV-nek adott, szombaton sugárzott rendkívüli interjújában.

Arra a felvetésre, hogy az amerikai elnök nem találkozott a magyar miniszterelnökkel a diplomata kiemelte:

Barack Obama

és

Orbán Viktor

nagyon gyakran találkoznak különböző alkalmakkor, továbbá sok magas rangú amerikai kormánytisztviselő jött és jön Magyarországra. Mindkét ország tagja az Iszlám Állam terrorszervezet elleni koalíciónak, és a NATO keretein belül is együttműködnek - közölte a kapcsolatépítés területeiről beszélve. Hozzátette: a Magyarországon tevékenykedő több mint 230 amerikai cég csaknem százezer magyarnak ad munkát, és a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok tovább erősödhetnek, ha sikerül tető alá hozni a transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodást (TTIP), amely mindkét országnak előnyös lenne.

Colleen Bell

arra is kitért, hogy minden társadalom alapja a tiszta közélet, a korrupció mindent aláás, ezért őszintén és világosan kell beszélni a problémáról, valamint erőfeszítéseket kell tenni a korrupció visszaszorítására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.