Kultúra

A zenét ünneplik a hét végén Sándorfalván

A zenét ünneplik a hét végén Sándorfalván

2016. szeptember 30., péntek
A zenét ünneplik a hét végén Sándorfalván
Zenei világnap - STAMI 2016

Ünnepségsorozatnak ad otthont a zene világnapja (október 1.) alkalmából Sándorfalva, aminek kapcsán a Csongrád megyei településre látogatott a Sándorfalvi Művészeti Iskola német testvériskola, a Musikschule Hemmingen 42 fős delegációja is.

Pénteken 18 órától ünnepi koncertet ad a STAMI és a németországi delegáció a sándorfalvi Budai Sándor Művelődési Házban, szombaton pedig a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával megvalósuló népzenei előadásokat tekintheti meg a nagyérdemű. A programsorozat zárásaként a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában is ellátogatnak a résztvevők egy rövid műsor erejéig. A szakmai programot kirándulásokkal és múzeumlátogatásokkal gazdagították az iskolai szervezők, így Sándorfalva, Szeged, Hódmezővásárhely és Ópusztaszer nevezetességeit is megtekinthetik a német vendégek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.