Kultúra

A természetes medicinákról szól a hétvége a Mini Hungary Parkban

A természetes medicinákról szól a hétvége a Mini Hungary Parkban

2016. szeptember 8., csütörtök
A természetes medicinákról szól a hétvége a Mini Hungary Parkban

Természetes gyógymódok, teafüvek, gyógynövények hétvégéje lesz a mórahalmi Mini Hungary Parkban (szeptember 10-11.). Az ősi magyar gyógyító kultúrát hivatott bemutatni a rendezvény, amely alkalommal ingyenesen lehet majd kóstolni a természetes medicinákból.

Szombat és vasárnap, 10 és 18 óra között feszültségoldó, frissítő és keringésjavító teákat lehet ingyenes kóstolni a Mini Hungary-ben, de a füvekből akár vásárolni is lehet majd.

Élesné Gizike

, szegedi természetgyógyász és életmód tanácsadó lesz a hétvége háziasszonya. Déd-, és ükanyáink természetes gyógymódjai kerülnek porondra a szabadtéri makett múzeumban, amely közel áll a Mini Hungary Park üzenetéhez. Jöjjenek, kóstoljanak és gyógyuljanak! – jegyzi meg vendégváró szlogenként

Dlusztus Imre

, a Park igazgatója. „Fűben-fában orvosság!” Mindannyian ismerjük ezt a szállóigét – folytatja a kulturális intézmény vezetője -, mégis az egyre gépiesebb világunk zakatolása közben lassan elfelejtjük ezt. A növények ismerete egyidős az emberiséggel, amelyeket a betegségek ellen, vagy a megelőzés érdekében használunk. Gyógyító kultúránk, a természetes alapú, orvoslásra alkalmas növények otthoni alkalmazása a magyar kultúrában is évszázadok óta honos, hagyományok fűződnek hozzájuk, ott szerepelnek kitüntetetten a megőrzendő és védett értékeink között. Ezért az egészségünk fenntartása érdekében a mindennapokban jobban a természetes gyógymódok és orvosságok felé kellene fordulnunk. Ennek népszerűsítésére vállalkozunk most a hétvégén kedves ismerősömmel, Élesné Gizikével, aki ezen a hétvégén a természet erejéből hoz egy kis ízelítőt Mórahalomra – zárja gondolatait a Mini Hungary menedzsere. Most szombaton tehát a történelmi Magyarország költői szépségű makett-műemlékei között (pl. Országház, egri vár, ópusztaszeri Árpád-emlékmű, Festetics kastély, temesvári barokk palota, munkácsi vár, stb.) gyógynövényekkel és teakóstolókkal várja látogatóit a Mini Hungary Park, szeptember 10-11-én. A makett múzeumról bővebb információ a

Park honlapján

található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.