Közélet

Zenével és tánccal búcsúztatták a nyarat Algyőn + FOTÓK

Zenével és tánccal búcsúztatták a nyarat Algyőn + FOTÓK

2016. augusztus 29., hétfő
Zenével és tánccal búcsúztatták a nyarat Algyőn + FOTÓK
algyo_rendezveny52_gs

Immár hetedik alkalommal tartotta nagyszabású nyárbúcsúztató kavalkádját Algyő főterén a Gyevi Art Kulturális Egyesület, valamint az Algyői Faluház és Könyvtár. A településre a megyei és helyi néptánccsoportok mellett határon túli együttesek is érkeztek.

A "Miénk a tér" elnevezésű rendezvény már nemcsak egy kulturális program a sok közül Algyőn, hiszen a hetedik éve futó eseménnyel búcsúztatja a település a nyári hónapokat, melyet a helyiek is nagyon várnak. A település főterén ezúttal 26 műsorszámban, 220 fellépő fordult meg, köztük megyei és határon túli néptánccsoportok is. Bemutatkoztak többek között a tápaikat, a szegváriak, a kelebiaiak, az ópusztaszeriek, de vendégeik között köszöntötték a hódmezővásárhelyieket, a szegedieket, és még Decsről is érkeztek fellépők az algyői rendezvényre, ahol természetesen a helyi néptáncegyüttes is bemutatkozott. "Ez a szoros kapcsolat a határon túli fellépőkkel áprilisban alakult ki, hiszen akkor született egy olyan együttműködésünk, melynek révén főként kulturális rendezvényeket valósíthatunk meg. Idén újdonság volt a sárközi népviselet bemutató, amikor is egy helyi hölgyet, Katát, öltöztették fel, s rajta mutatták be, milyen ruhát hordtak az asszonyok, a fiatal lányok vagy a menyecskék hajdanán" - tudtuk meg

Ménesi Lajosnétól

, az egyesület elnökétől. A népzene és néptánc mellett számos egyéb énekes és táncos produkció váltotta egymást a téren, Crystal Dance Klub mazsorett bemutatót tartott, a szegedi Linedance Klub és a Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió pedig energikus táncaikkal nyűgözték le a közönséget. Az algyőiek közül többek között fellépett a Hagyományőrző Citerazenekar, a Parlando Énekegyüttes és Tóth Zsófia is. A rendezvényen, melyet Algyő Nagyközség Önkormányzata támogatott, kézműves vásár is zajlott, a finom falatokról pedig a helyi nyugdíjas klub, a Szőke Tisza Nyugdíjas Klub gondoskodott. Az estét tűzzsonglőr bemutató, tűzijáték és utcabál zárja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.