Bulvár

Vándorbölcsőt kapott a szegedi Nimród baba és családja + FOTÓK

Vándorbölcsőt kapott a szegedi Nimród baba és családja + FOTÓK

2016. augusztus 30., kedd
Vándorbölcsőt kapott a szegedi Nimród baba és családja + FOTÓK
vandorbolcso005kf

Megérkezett a Három Királyfi Három Királylány vándorbölcsője Szegedre. Nimród baba egészen addig élvezheti az esti ringatózást, amíg ki nem növi a fekhelyet. Ha ez megtörtént, újabb családhoz kerül a fából készült gyönyörű bölcső.

Gál Attila

és

Istók Zsófia

már nagyon várták a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom úgynevezett vándorbölcsőjét, melyet addig használhat a család, míg a kis Nimród ki nem növi a ringatható fekhelyet. A szegedi családban Nimród a második gyermek, a június végén született baba a két és fél éves Zoé kisöccse. A bölcsők szerte vándorolnak az országban, a Tisza-parti városba érkezett felajánlás egy Pest megyei településről érkezett. A Czotter András asztalosmester készítette két bölcső mellett további ötöt készített még a vállalkozó, melyek kiskunmajsai, nyíregyházi, székesfehérvári, szentendrei, tapolcai és ürömi civil szervezetek segítségével jutnak el a babaváró családokhoz.

Gesztes Olympiától

, a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom projektvezetőjétől megtudtuk, a vándorbölcső program célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekvállalást segítő kezdeményezésre, illetve hogy a babavárást ne csupán egy pillanattá, hanem egy közösség várva várt eseményévé emelje.

vandorbolcso002kf

Vándorbölcsőt egyébként bárki csináltathat vagy felajánlhat, a projektvezető is hangsúlyozta, nem ritka, hogy kis közösségek összeadják a fekhely költségét, s ezzel lepik meg a babaváró családot. A szegedi családhoz úgy kerülhetett a bölcső, hogy a család jelentkezett a mozgalom

hivatalos weboldalán

. Amint megürül az egyik bölcső, megnézik, mely közeli településen lenne rá igény, majd sorsolnak a jelentkezők közül - vázolta fel Gesztes Olympia, hogyan juthat valaki ingyenesen bölcsőhöz. A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom egyébként babaváró zászlót is készíttet Oberfrank Pál ötlete nyomán, így az önkormányzatok és magánházak büszkén hirdethetik: új jövevény érkezett. A mozgalom kiemelt figyelmet fordít továbbá a családbarát vállalkozások elismerésére, a munka-magánélet egyensúlyának fenntartására a családokban, illetve segítenek a párkeresésben, kiadványaikkal pedig az újdonsült szülőket világosítják fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.