/

Vádemelés a négyszáz kiló marihuanát csempésző holland férfiakkal szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

marihuana_cannabis_kannabisz_kender

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a két holland állampolgárságú férfival szemben, akik egy kamionban próbáltak meg Albániából Magyarország területére csempészni több mint 400 kg marihuanát – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlottak Hollandiában ismerkedtek meg, az egyikőjük egy magánfuvarozó társaságot működtetett. A társa megbízta azzal, hogy mintegy 30.000 euró ellenében marihuanát csempésszen Magyarországon keresztül Hollandiába.

Ennek érdekében a vádlottak Hollandiából egy kamionnal Lengyelországon keresztül Albániába utaztak és azért, hogy a szállítmányt legálisnak tüntessék fel, csokoládé szállítmányt vittek Varsóból Koszovóba. Mindezt megelőzően a félpótkocsi padlólemezének hőszigetelését eltávolították és a padlólemez alatt 12 m hosszan és 2 és fél méteres szélességben mintegy 2200 literes rejtekhelyet alakítottak ki.

A vádlottak ezt követően Albániából Koszovóba mentek, ahol egy benzinkútnál leakasztották a pótkocsit és a vontatóval egy másik benzinkútra mentek. Néhány óra elteltével, miután a pótkocsiban kialakított rejtekhelyet ismeretlenül maradt társaik feltöltötték marihuanával, Magyarország irányába indultak el. Közben a vádlottak egyike kiszállt és repülővel Budapestre utazott és onnan irányította telefonon keresztül a kamiont vezető társát. A kamion az azt vezető sofőrrel együtt 2015. február 11. napján, a déli órákban jelentkezett belépésre Magyarország területére Szerbia irányából Röszkénél, azonban a járműszerelvény röntgenes átvizsgálása során észlelték, majd lefoglalták a mintegy 410 csomagba elrejtett 417 kg marihuanát.

A vádlottak által Magyarország területére behozni szándékozott kábítószer tiszta hatóanyagtartalma mintegy 38-szorosan meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A Csongrád Megyei Főügyészség a vádlottakat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő, illetőleg az európai jogsegély egyezményre figyelemmel Hollandiából átadással érintett vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog határozni.

Előző sztori

Tolvajt keres a rendőrség

Default thumbnail
Következő sztori

Késsel sebesített meg papot egy menedékkérő Belgiumban

Legutóbbi hasonló cikkek